Υλικά συνταγής
245 γρ. (1? φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. (1 φλ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240 ml (1 φλ.) γάλα πλήρες λιπαρών
135 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη καστανή
200 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
360 ml (1½ φλ.) κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
120 ml (1/2 φλ.) χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
Κέικ σοκολάτας πορτοκαλιού
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. (3/4 φλ.) σκόνη κακάο κοσκινισμένο
400 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα ημίγλυκη (50-70% κακάο), ψιλοκομμένη