Υλικά συνταγής
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
100 γρ. (1/2 φλ.) ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
120 ml (1/2 φλ.) γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου + 1/2 κ.σ. (7.5 ml) ξύδι ή λεμόνι (για να φτιάξετε sour cream/ξινόκρεμα)
Για την κρέμα σοκολάτας και τα κεράσια
Για το cheesecake σοκολάτας
500 γρ. (2½ φλ.) μαλακό τυρί κρέμα, πλήρες λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. (περίπου 30) μπισκότα όρεο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα (52% κακάο)