Υλικά συνταγής
3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2 έως 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 έως 2/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα επιλογής σας (μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, μαντζουράνα)
2 μεγάλες ή 3 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες, περίπου 2 κιλά συνολικά, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,3 εκ. περίπου
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5-6 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα ή τριμμένο λαδοτύρι (προαιρετικά)