Υλικά συνταγής
1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2½ κιλά
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 λεμονιών το χυμό και το ξύσμα
1½ κιλό μέτριες πατάτες καθαρισμένες, ολόκληρες αν είναι μικρές κομμένες στη μέση αν είναι μεγάλες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. κρέμα σκόρδου ή 1-1,5 κ.σ. τριμμένο σκόρδο
2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη