Υλικά συνταγής
½ κ.γ. θυμάρι ή/και ½ κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένα
1 κοτόπουλο (1,5kg περίπου) κομμένο στα 16 κομμάτια
Για τα παϊδάκια κοτόπουλου
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
1 ώριμη ντομάτα, χωρίς τη φλούδα της, πολύ ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
πάπρικα για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους
1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 μεγάλες πιπεριές, ή 12 μέτριες, μακρόστενες – κέρατο, 5 κόκκινες +5 πράσινες
Για τις γεμιστές πιπεριές
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 σκόρδο κομμένο στη μέση ή 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
400 γρ. φέτα μαλακή σε μικρά τρίμματα
150 γρ. ώριμη πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη