Υλικά συνταγής
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και στραγγισμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
7 κ.σ. (5+2 χωριστά) ελαιόλαδο
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ, μουλιασμένο για ½ ώρα σε νερό και στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη (προαιρετικά)
4-5 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο