Υλικά συνταγής
500 γρ. ζυμαρικό πέννες ή ziti
3 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα ταψιού
3 λουκάνικα επιλογή σας (15 εκ. το ένα περίπου), κομμένα σε φέτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
1 κουτί χυμός ντομάτας (passata) 500 ml
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί προβολόνε
450 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια