Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτος με χοιρινό
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
Για το γλάσο ντομάτας: (προαιρετικά)
½ κ.γ. αλάτι – ½ κ.γ. πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο σε ψίχουλα, στο μούλτι ξερή ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 γεμάτη κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα + ½ φλ. επιπλέον για πασπάλισμα