Υλικά συνταγής
1½ κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
100 ml κρασί κόκκινο, ξηρό
4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
500 γρ. κριθαράκι μέτριο ή ρισόνι
1½ λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός (βλέπε συνταγή για σπιτικό ζωμό εδώ)
800 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και πολτοποιημένες ή 2 κουτιά των 400 γρ. Ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα μαζί με τους χυμούς τους
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. σκληρό αιγοπρόβειο τυρί ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό