Υλικά συνταγής
500 γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
250 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κ.σ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
1½ κιλό μοσχάρι (από σπαλομίτα/σπάλα), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
6-8 κόκκοι μπαχάρι ολόκληροι (οπότε θα πρέπει να τους βγάλετε στο τέλος) ή φρεσκοτριμμένοι σε μύλο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα φρέσκια ή 2-3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ξύλο κανέλας (ή 1 αστεροειδής γλυκάνισος)
1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
2-3 πρέζες κύμινο (προαιρετικά)