Υλικά συνταγής
1 γαλοπούλα 4 κιλά περίπου
ο λαιμός και οι άκρες από τις φτερούγες της γαλοπούλας
3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2/3 φλ. τσαγιού κάστανα ψιλοκομμένα ή καβουρδισμένο κουκουνάρι
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο (μόνο τα πράσινα φύλλα του)
40 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1/2 φλ. τσαγιού πλιγούρι χοντροσπασμένο ή 1 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα ψίχουλα ψωμιού
4 σκόρδα χοντροκοπανισμένα
6-7 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
180 γρ. σύγκλινο ή μπέικον σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
200 ml κονιάκ ή λευκό κρασί
5 κλαράκια θυμάρι, μόνο τα φύλλα τους
2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα