Υλικά συνταγής
2 καρότα, καθαρισμένα, σε χοντρές ροδέλες πάχους 2 εκ.
200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
400 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
2 κ.σ. μοσχολέμονου (λάιμ) ή 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2.200-2.500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει ένα ενιαίο κομμάτι για ρολό)
2 κ.σ. μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
4 κ.σ. μαροκινό μείγμα μπαχαρικών “Ρας ελ χανούτ” (σε μεγάλα μπαχαράδικα? αλλιώς φτιάχνετε το δικό σας) [*]
1 κ.σ. κόκκοι πράσινου πιπεριού, χοντροσπασμένοι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο