Υλικά συνταγής
100 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
300 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη ή κόλιανδρος σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή η μισή ποσότητα σε ξερό)
4-5 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. ξερό)
4 ξεροί χουρμάδες ή βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια
80 γρ. ξεροί χουρμάδες ή βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια