Υλικά συνταγής
3 ξερά κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια
15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό (βλέπε πιο κάτω)
Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστά
500 ml ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
τριμμενο πεκορίνο ή παρμεζάνα ή μυζήθρα για πασπάλισμα