Υλικά συνταγής
15 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
1 κ.γ. ζάχαρη μαζί με τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και το πελτέ
1 συσκευασία (400 γρ.) Αποφλοιωμένα Ντοματάκια (Κύκνος ή άλλα επιλογής σας)
10-12 ντοματίνια Κρήτης ή Ζακύνθου (μακρόστενα “βελανίδια”) κομμένα στη μέση
ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
½-1 κ.γ. μπούκοβο ή τσίλι ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις
1 συσκευασία (500 γρ.) σπαγγέτι Νο. 5 της Barilla
λίγο τριμμένο τυρί Πεκορίνο Ρομάνο για πασπάλισμα
2,5 κ.γ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη