Υλικά συνταγής
50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
500 γρ. βίδες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα
4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 1,5-2 εκ.
600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. μπούκοβο καυτερό