Υλικά συνταγής
2 ? φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
2? φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
4 μπούτια κοτόπουλου συνολικού βάρους 1.400 γρ. περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 γρ. κριθαράκι ψιλό (Risoni) ή μέτριο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
μαϊντανός ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε πάχος 2,3 εκ. περίπου
αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 καυτερές μικρές πιπερίτσες ή 1 μικρή πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
200-250 γρ. σπανάκι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, κομμένο σε λωρίδες