Υλικά συνταγής
12-14 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό παστός μπακαλιάρος, κατά προτίμηση φιλέτο σε μεγάλα κομμάτια) ξαρμυρισμένος
500 γρ. ντοματάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα ή “Τριμμένη Ντομάτα” εμπορίου ή σπιτικές ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
ελάχιστο αλάτι (ή καθόλου), φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κιλό ανάμεικτα γλυκά χόρτα εποχής (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες, μυρώνια, ραδίκια «ιταλικά» με το κόκκινο κοτσάνι, λίγος μάραθος κ.ά.), καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια