Υλικά συνταγής
1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από τα κελύφη, τα κεφάλια, τις ουρές και το εντεράκι τους (τα κεφάλια τα κρατάμε στην άκρη για το ζωμό)
τα κεφάλια από τις γαρίδες
400 γρ. καρότο, σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
300 γρ. ντομάτα, τριμμένη φρέσκια ή εμπορίου
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½-1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο