Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού (230 γρ.) βούτυρο
1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
1/4 κ.γ. εκχύλισμα μέντας (ή άλλο επιλογής σας όπως βανίλιας, καφέ, πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου κ.λ.π.)
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
115 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
Για τη στρώση κρέμας τυριού:
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, ανάλογα με το εκχύλισμα δηλ. πράσινο για μέντα, ροζ για τριαντάφυλλο κ.λ.π.)