Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε 8 – 10 κομμάτια (ή συσκευασμένα μέρη κοτόπουλου επιλογής σας), με ή χωρίς το δέρμα
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
1.200 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες, μαζί με τα υγρά τους (ή 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, κομμένα κονκασέ)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πιπεριές κέρατα πράσινες καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια, σε λεπτές λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια, σε λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. αποξηραμένη τριμμένη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
200 ml ζεστός ζωμός κότας