Υλικά συνταγής
1 κοφτή κ.σ. χοντρό αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος (προαιρετικά)
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
1/2 φλ. τσαγιού κομμένο σε κυβάκια κεφαλοτύρι
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
?-1 φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη τυρί τσένταρ (ή γκούντα, έμενταλ, ένταμ)
1½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα