Υλικά συνταγής
70 γρ αρακάς κατεψυγμένος
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
30 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτά καρέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ξερός δυόσμος ή δεντρολίβανο, κοπανισμένα
300 γρ. γραβιέρα light, τριμμένη
150 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
400 γρ. πένες κατά προτίμηση ολικής άλεσης