Υλικά συνταγής
4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 ½ φλ. τσαγιού (375 γρ.) γιαούρτι
1 ½ φλ. τσαγιού (300 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 ½ φλ. τσαγιού (500 γρ.) ζάχαρη
1 λεμονιού το χυμό και ½ λεμονιού το ξύσμα
1 ½ φλ. τσαγιού (375 ml) νερό
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ροδόνερο ή 1 ξύλο κανέλα
2 ½ φλ. τσαγιού (450 γρ.) σιμιγδάλι χονδρό
1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα ή ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)