Υλικά συνταγής
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου ή 1-2 κ.γ. αποξηραμένο
1?-2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή σπιτική συνταγή εδώ
Για το ζυμαρικό και τη σάλτσα
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500 γρ. κιμά, κατά προτίμηση 250 γρ. μοσχαρίσιο+250 γρ. χοιρινό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 φλ. τσαγιού φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
3 φέτες ψωμί, μόνο τη ψίχα, 120 γρ. περίπου σύνολο, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα στο σερβίρισμα (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ανθότυρο ή ρικότα