Υλικά συνταγής
αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο ή ? φλ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού + ? φλ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.σ. + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλ. τσαγιού σόδα (αναψυκτικό)
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. κονιάκ (ή ούζο αν είναι στις προτιμήσεις σας)
250 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα αρεσκείας σας