Υλικά συνταγής
1 πακέτο χωριάτικα ζυμαρικά (µακαρούνες ή στριφτάρια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 φιάλη (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
4 µικρά ξερά κρεµµύδια, καθαρισµένα και ολόκληρα
50 ml ελαιόλαδο + 80 ml επιπλέον, για το σερβίρισµα
1/2 ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
1.200 γρ. μοσχάρι κατά προτίμηση ουρά κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκ.
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κ.σ. πελτές ντομάτας, αραιωμένος σε 150 ml νερό
1 κ.σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8-10 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλετε), καθαρισµένες, ολόκληρες
2 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και ολόκληρα