Υλικά συνταγής
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
230 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα, προαιρετικά
1 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, κατά προτίμηση καβουρδισμένα
1 φλ. τσαγιού ψίχουλα ξερού ψωμιού χοντροθρυμμαστιμένο στο μούλτι
1/4 κ.σ. γαρύφαλο σε σκόνη
1 κοφτό κ.σ. κανέλα σε σκόνη
100 ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ή μπακλαβά, αποψυγμένο
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, κατά προτίμηση καβουρδισμένα