Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Βασιλόπιτα αφράτη με αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας

Βασιλόπιτα αφράτη με αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας

12 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Βασιλόπιτα αφράτη με αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
5 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
1 φλ. τσαγιού (225 γρ.) βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) φρέσκο γάλα
2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ζάχαρη + 1 πρέζα ζάχαρη επιπλέον
1 κοφτό κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και νιφάδες σοκολάτας ή αμύγδαλα για να γράψετε το έτοςγια πασπάλισμα
1 υπερπλήρες κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 γεμάτες κ.σ. κονιάκ
55 γρ. νιφάδες κουβερτούρας ή τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη μαύρη κουβερτούρα
1½ φλ. τσαγιού (150 γρ.) ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα ασπρισμένα

Δείτε σχετικές συνταγές

Επιστροφή στην κορυφή