Υλικά συνταγής
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
5 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
1 φλ. τσαγιού (225 γρ.) βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) φρέσκο γάλα
2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ζάχαρη + 1 πρέζα ζάχαρη επιπλέον
1 κοφτό κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και νιφάδες σοκολάτας ή αμύγδαλα για να γράψετε το έτοςγια πασπάλισμα
1 υπερπλήρες κ.γ. μπέικιν πάουντερ
55 γρ. νιφάδες κουβερτούρας ή τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη μαύρη κουβερτούρα
1½ φλ. τσαγιού (150 γρ.) ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα ασπρισμένα