Υλικά συνταγής
2/3 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
2 φύλλα δάφνης χοντροτριμμένα + 6 φύλλα για τη γάστρα
1 μεγάλο ή 2 μέτρια καρότα, χοντροκομμένα
400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
½ κ.γ. γλυκού κόκκους πράσινο πιπέρι
½ κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. κόκκους ροζ ή κόκκινο πιπέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2,5 κιλά χοιρινό κόντρα, δεμένο με σπάγκο από τον χασάπη
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γ. αποξηραμένο τριμμένο δεντρολίβανο ή δυόσμο