Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο 2,5 κιλά περίπου
100 ml ελαιόλαδο (50+50ml χωριστά)
5 κ.σ. μέλι (3+2 κ.σ. χωριστά)
3 κιλά πατάτες κομμένες σε σχετικά λεπτές κυδωνάτες φέτες
1 πορτοκάλι σε φέτες, κομμένες στη μέση
2 πορτοκαλιών το χυμό και το ξύσμα (κομμένα ζουλιέν, σε πολύ λεπτά στικς ή τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη)
1/2 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (αν χρησιμοποιήσετε κύβο βάλτε λιγότερο απ’ το μισό σε καυτό νερό)