Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού αλάτι χονδρό
6 μεγάλα κάστανα βρασμένα κομμένα στα 5
3/4 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
140 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες (προαιρετικά)
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 3
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
5-6 κ.σ. σταφίδα (κατά προτίμηση ξανθή)
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (1 + 1 χωριστά)
2 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκομμένα