Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κατά προτίμηση κοσκινισμένο + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες σε πουρέ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλια σε σκόνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 3 καψουλίτσες βανίλια σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια, ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) [*]