Υλικά συνταγής
2 κοφτές κ.σ. χοντρό αλάτι
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1200 ml (5 φλ.) γάλα πλήρες λιπαρών
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
1/3 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ μαζί με το πελτέ, τα σκόρδα και το μαϊντανό
300 ml ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας (Passata)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 πρέζες κανέλα τριμμένη + 2 πρέζες γαρίφαλο τριμμένο
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη ή άλλη επιλογής σας (ή 100 γρ. γραβιέρα και 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη)