Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή σε νερό (των 200 γρ. μικτό βάρος) στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια
5 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού