Υλικά συνταγής
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο φρέσκο
βούτυρο για άλειμμα πυρέξ + επιπλέον για την επικάλυψη
1 φλ. τσαγιού γεμάτο, κρύο γάλα
450 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι (ή κοφτό μακαρονάκι)
1 φλ. τσαγιού κομμένα σε φέτες μανιτάρια
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο ή μπέικον ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
400 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη (330+70 γρ. χωριστά)
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα