Μετάβαση στο περιεχόμενο

20η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: 850 εκθέτες και πάνω από 1.500 συγγραφείς

Δημοσιεύθηκε: 14 Μαϊ 2024, 17:01 0

σχετικα αρθρα

Δυναμική η παρουσία του πολιτικού κόσμου στην 20ή ΔΕΒΘ

To Thes γράφει: Το ενδιαφέρον πολιτικών προσέλκυσε η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι την επισκέφτηκαν είτε ως βιβλιόφιλοι είτε ως συγγραφείς που... Χθες 16:34

Στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

To Thes γράφει: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική... 18 Μαϊ 2024, 21:20

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου (ΦΩΤΟ)

To Thes γράφει: Βραβείο και έπαινος απονεμήθηκαν σε δύο νέους δημιουργούς γραφίστες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής βραβείων του 3ου Young Book Designers... 18 Μαϊ 2024, 20:00

To Thes γράφει:

Με επετειακό χαρακτήρα, 850 εκθέτες, περισσότερους από 1.500 Έλληνες και ξένους συγγραφείς, ομιλητές και επαγγελματίες του βιβλίου από 40 χώρες και με πάνω από 550 εκδηλώσεις σε 14 αίθουσες συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ. εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Μαΐου η 20ή Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών.

Φέτος είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εκδοτών, των μορφωτικών ινστιτούτων και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η παρουσία σημαντικών και βραβευμένων ξένων συγγραφέων υπογραμμίζει τον διεθνή χαρακτήρα της φετινής ΔΕΒΘ, αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση ως σημείου αναφοράς του βιβλίου στη χώρα μας.

Τιμώμενη της ΔΕΒΘ είναι φέτος η Σάρτζα, η πρώτη πόλη του αραβικού κόσμου που τιμάται από τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μια πόλη που ξεχωρίζει, γιατί αποτελεί το πνευματικό κέντρο των Εμιράτων και που έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα για τις δράσεις και τα προγράμματά της για το βιβλίο. Την οργάνωση της συμμετοχής έχει αναλάβει η Sharjah Book Authority (SBA) με πρωταρχικό στόχο αφενός την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών στη σημερινή εποχή και αφετέρου την ανάδειξη των ιστορικών δεσμών τους.

Στο επαγγελματικό πρόγραμμα της ΔΕΒΘ συμμετέχουν πάνω από 30 επαγγελματίες του βιβλίου από περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν τα 13 μέλη του Ευρωπαϊκού Μεταφραστικού Δικτύου ENLIT, που επέλεξε την ΔΕΒΘ, για να πραγματοποιήσει την ετήσια συνέλευσή του.

Πολύ σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες εκδότριες, είναι και η παρουσία στη ΔΕΒΘ του διεθνούς φόρουμ δικτύωσης PublisHer που προωθεί τη γυναικεία ενδυνάμωση στον εκδοτικό χώρο.

Αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες προκλήσεις η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης εστιάζει φέτος σε ιδιαίτερα επίκαιρες θεματικές, όπως γυναίκες στον χώρο των βιβλίων, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης, κλιματική κρίση, ο χώρος των Βαλκανίων, πολιτική και Ιστορία.

Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα δίνει η φετινή ΔΕΒΘ και στο παιδί και στον έφηβο, επιδιώκοντας να μεταδώσει ένα δυνατό ερέθισμα για ν’ αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο, τις ιστορίες και την ανάγνωση. Έτσι, αφιερώνει στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά μια δική της αίθουσα, ζωντανή, πολύχρωμη, πολύβουη, με ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και που περιλαμβάνει: 150 συγγραφείς, εικονογράφους, ομιλητές και καλλιτέχνες σε 108 εκδηλώσεις, 48 εικονογράφους σε μια ξεχωριστή ομαδική έκθεση, 40 εκδοτικούς οίκους και 19 φορείς που συμμετέχουν με εκδηλώσεις, 13 εκδοτικούς οίκους που προσέφεραν βιβλία για τη Γωνιά της Ανάγνωσης και 58 ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους, δηλαδή περίπου 3.000 παιδιά που θα επισκεφθούν οργανωμένα την έκθεση.

Η φετινή έκθεση υποδέχεται και έναν από τους πιο γνήσιους πυρήνες φιλαναγνωσίας και αγάπης για το βιβλίο, τις Λέσχες Ανάγνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση λεσχών στο πλαίσιο της έκθεσης, κατά την οποία τη σκυτάλη παίρνουν λέσχες της Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ διοργανώνονται επίσης προγράμματα και φεστιβάλ, ιδιαίτερα για τους νέους δημιουργούς. Ενδεικτικά αναφέρονται το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, σε επιμέλεια του Γιώργου Αλισάνογλου με δεκάδες ποιητές και ένα black box έκπληξη, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης και το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, τα βραβεία ΕΒΓΕ, το Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, αλλά και τα θεματικά αφιερώματα στον Φραντς Κάφκα και στον Γιώργο Ιωάννου.

Διαβάστε εδώ: Ο κόσμος του βιβλίου γιορτάζει και συμμετέχει στο τετραήμερο διεθνές φόρουμ διαλόγου στην 20ή ΔΕΒΘ

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

«Η έκθεση μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε σε αυτήν την πόλη που αγαπάμε και που αγκάλιασε θερμά τη διοργάνωση, κι ευχαριστώ γι’ αυτό την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και θεσμούς της πόλης, τις δημιουργικές ομάδες και τα ανήσυχα πνεύματα του τόπου» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), κ. Νίκος Κούκης, χαρακτηρίζοντας τη ΔΕΒΘ πνευματικό φόρουμ της Ελλάδας. Τόνισε δε πως η έκθεση, ειδικά την τελευταία διετία, πέρα από το διεθνές της προφίλ, έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική που της προσδίδει πολύ μεγάλη αξία: Με το νέο επαγγελματικό της πρόγραμμα γίνεται το σημείο συνάντησης καταξιωμένων επαγγελματιών του βιβλίου από χώρες πρωτοπόρες στη βιβλιοπαραγωγή, αποτελώντας έτσι μια τεράστια ευκαιρία για τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό.

Η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει καταξιωθεί ως μια μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνίας στον χώρο του βιβλίου, της φιλαναγνωσίας και του πολιτισμού, όπως τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για μια έκθεση που στηρίζεται στην καταπληκτική συνεργασία με το ΕΙΠ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους εκδότες. Επίσης, σημείωσε πως είναι τιμή για την Έκθεση που η Σάρτζα, η πολιτιστική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι Τιμώμενη στη ΔΕΒΘ.

Πολύ δυναμική, ιδιαίτερα διευρυμένη, πολυθεματική και εορταστική είναι η φετινή ΔΕΒΘ, όπως ανέφερε η συντονίστριά της, κα Νόπη Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως γίνεται όλο και πιο διεθνής και ανοιχτή, ενώ απευθύνεται σε όλους. Υπογράμμισε επίσης το πλούσιο πρόγραμμα που συνοδεύει τη συμμετοχή της Σάρτζα, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του επαγγελματικού προγράμματος, που υποδέχθηκε 300 πολύ σημαντικές αιτήσεις για συμμετοχή, κάτι που δείχνει διάθεση από τους διεθνείς επαγγελματίες του βιβλίου από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη ΔΕΒΘ.

Πνευματικό φάρο χαρακτήρισε τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χρήστος Μήττας, τονίζοντας πως μια κοινωνία που δεν διαβάζει είναι καταδικασμένη σε πνευματική υποβάθμιση.

Ο δε αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Γάκης, τόνισε πως η ΔΕΒΘ είναι ένας θεσμός που, πέραν της αμιγούς πνευματικής προσφοράς, ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης και βοηθά το brand της προς τα έξω. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του που η ΔΕΒΘ προχωρά και έχει τη δυναμική της 20ετίας, ενώ υπογράμμισε τη σταθερή συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση, η οποία, όπως είπε, είναι φέτος ιδιαίτερης σημασίας.

Ο ορισμός της Σάρτζα ως Τιμώμενης Προσκεκλημένης στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν εκ βαθέων διάλογο μεταξύ δύο πολιτισμών με πλούσια ιστορία που διαρκεί επί χιλιετίες, ανέφερε τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Sharjah Book Authority, κ. Ahmed Al Ameri, τονίζοντας πως αυτή η περίσταση δεν περιορίζεται στην αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Σάρτζα στον τομέα του πολιτισμού, αλλά αποτείνει και φόρο τιμής στις τρεις χιλιετίες αραβικής πολιτιστικής κληρονομιάς και στη διαρκή συνεισφορά της στη λογοτεχνία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και την καινοτομία.

Η ΔΕΒΘ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Μαΐου, η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριό της είναι: Πέμπτη 16 Μαΐου 15:00 με 21:00, Παρασκευή 17 Μαΐου και Σάββατο 18 Μαΐου 10:00 με 22:00 και Κυριακή 19 Μαΐου 10:00 με 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.thessalonikibookfair.gr/.

Η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, τη ΔΕΘ–HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2027. Η ΔΕΒΘ είναι μέλος του Φόρουμ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκθέσεων Βιβλίου ALDUS UP.

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το άρθρο 20η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: 850 εκθέτες και πάνω από 1.500 συγγραφείς εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Παρουσιάσεις ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

σχετικα αρθρα

Δυναμική η παρουσία του πολιτικού κόσμου στην 20ή ΔΕΒΘ

To Thes γράφει: Το ενδιαφέρον πολιτικών προσέλκυσε η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι την επισκέφτηκαν είτε ως βιβλιόφιλοι είτε ως συγγραφείς που... Χθες 16:34

Στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

To Thes γράφει: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική... 18 Μαϊ 2024, 21:20

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου (ΦΩΤΟ)

To Thes γράφει: Βραβείο και έπαινος απονεμήθηκαν σε δύο νέους δημιουργούς γραφίστες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής βραβείων του 3ου Young Book Designers... 18 Μαϊ 2024, 20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σήμερα 20 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβεί σαν σήμερα 20 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη. 325 – Λαμβάνει χώρα η Πρώτη Σύνοδος της... Σήμερα 08:15

Αυτά είναι τα πιο συχνά PIN στις τραπεζικές κάρτες – Μην τα χρησιμοποιείτε

ΚΑΡΤΕΣ To Thes γράφει: Με τις χιλιάδες απάτες, ηλεκτρονικές και μη, θα έλεγε κανείς πως πλέον ο κόσμος… προσέχει για να έχει και διαλέγει πιο προσεκτικά κωδικούς... Χθες 21:34

Γενοκτονία των Ποντίων: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα 350000 θύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ To Thes γράφει: Γενοκτονία των Ποντίων: Σήμερα, 19 Μαΐου του 2023, συμπληρώνονται 105 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και είναι χρέος όλων μας... Χθες 08:45

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβεί σαν σήμερα 18 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη. 715 – Εκλέγεται ο Πάπας Γρηγόριος Β΄. 1051... Χθες 08:15

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

ΠΑΟΚ: Η συγκλονιστική αγκαλιά του Κωνσταντέλια στον μικρό Γιαννάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

To Thes γράφει: Με τη ψυχή του πανηγύρισε ο μικρός Γιαννάκης την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα πήρε και μια μεγάλη αγκαλιά από τον... 24‘ πριν

Σταυρούπολη: Στο Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Στόχος οι μισοί Θεσσαλονικείς να κινούνται με ΜΜΜ»

To Thes γράφει: Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη επισκέφθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση πουν... 37‘ πριν

Θεσσαλονίκη: Βόλτα στη λαϊκή αγορά της Περαίας έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης (ΦΩΤΟ)

To Thes γράφει: Τη λαϊκή αγορά της Περαίας Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον... 44‘ πριν

Εθνικό πένθος στο Ιράν για τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί – Διορίστηκε ο αντικαταστάτης του

To Thes γράφει: Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ιράν μετά τον θάνατο του προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί και άλλων αξιωματούχων μετά τη συντριβή ελικοπτέρου. Ο ανώτατος ηγέτης... 1 ώρα πριν

Θεσσαλονίκη: Αθώοι 11, ένοχοι δύο για συμμετοχή σε οπαδικό επεισόδιο στη Θέρμη

To Thes γράφει: Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν 11 από τους 13 κατηγορούμενους που είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Επιτυχημένο το webinar με θέμα: «Η Στρατηγική των Αμυντικών Εξοπλισμών Ελλάδος και Τουρκίας»

WEBINAR To Thes γράφει: To Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 διαδικτυακή εκδήλωση (webinar) με θέμα: «Η... 18 Μαϊ 2024, 22:10

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου (ΦΩΤΟ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ To Thes γράφει: Βραβείο και έπαινος απονεμήθηκαν σε δύο νέους δημιουργούς γραφίστες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής βραβείων του 3ου Young Book Designers... 18 Μαϊ 2024, 20:00

Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβεί σαν σήμερα 18 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη. 332 – Ο Κωνσταντίνος Α΄ ανακοινώνει τη... 18 Μαϊ 2024, 08:15

Προσγειώθηκε στα Ιωάννινα η πρώτη πτήση τσάρτερ από το Γκέτεμποργκ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ To Thes γράφει: Aφίχθη σήμερα στις 10:20 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η πρώτη πτήση charter από το Γκέτεμποργκ, για λογαριασμό του τουριστικού κολοσσού Apollo. Το... 17 Μαϊ 2024, 21:54

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Δυναμικά ξεκίνησε το 2ο Επαγγελματικό Διεθνές Πρόγραμμα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ To Thes γράφει: Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσίασε το 2ο Επαγγελματικό Διεθνές Πρόγραμμα της ΔΕΒΘ, το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι της... 17 Μαϊ 2024, 17:00

Εγκαινιάστηκε με περισσότερους από 850 εκθέτες η 20η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ To Thes γράφει: Με πλήθος κόσμου, αναφορές στο ρόλο και το μέλλον του βιβλίου, στον επετειακό χαρακτήρα της έκθεσης και το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και... 17 Μαϊ 2024, 13:49

Ανοιξε η αυλαία για το TechSaloniki 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ To Thes γράφει: Εντυπωσιακή η εκκίνηση του TechSaloniki 2024, της μεγαλύτερης γιορτής της τεχνολογίας που φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια παρουσίας στην πόλη της... 16 Μαϊ 2024, 22:44

Ερχεται το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ To Thes γράφει: Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival είναι γεγονός. Στις 25 & 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία, οι τοπικοί επιχειρηματίες ανοίγουν... 16 Μαϊ 2024, 15:24

Σαν σήμερα 16 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβεί σαν σήμερα 16 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη. 218 – Ο Ηλιογάβαλος ανακηρύσσεται Ρωμαίος... 16 Μαϊ 2024, 08:15

2ο Axios Running Festival: Ο Δήμος Χαλκηδόνος υποδέχεται τους δρομείς στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού! (ΦΩΤΟ)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ To Thes γράφει: Σημαντική προσέλευση δρομέων, που θα ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις περσινές συμμετοχές, αναμένεται να έχει το 2ο Axios Running Festival που θα... 15 Μαϊ 2024, 21:30

68851 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την επόμενη χρονιά

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ To Thes γράφει: Οπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας, με σχετική υπουργική απόφαση, καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το... 15 Μαϊ 2024, 20:43

Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Sharjah συστήνει τον πολιτισμό των Εμιράτων στην Ελλάδα με 30 δράσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ To Thes γράφει: Γιορτάζοντας ένα νέο ορόσημο στο πολιτιστικό της ταξίδι για την προώθηση ουσιαστικών διαπολιτισμικών συνδέσεων, η Sharjah είναι υπερήφανη που... 15 Μαϊ 2024, 16:00

Σαν σήμερα 15 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβεί σαν σήμερα 15 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη. 495 π.Χ. – Εγκαινιάζεται στην αρχαία Ρώμη... 15 Μαϊ 2024, 08:15

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του τις Κυριακές – Εργαστήρια, πειράματα, βόλτες για μικρούς και μεγάλους

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ) To Thes γράφει: Η μεγάλη διοργάνωση «ΑΠΘ την Κυριακή», με στόχο εξωστρέφεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επανέρχεται ύστερα από πέντε χρόνια... 14 Μαϊ 2024, 18:00

Σαν σήμερα 14 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To Thes γράφει: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα 14 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 1264 – Μάχη του Λούες: Ο Ερρίκος Γ΄... 14 Μαϊ 2024, 08:15