Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Τζιτζικώστας παρουσίασε το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων στην Ολομέλεια της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 13 Οκτ 2021, 18:41 0

σχετικα αρθρα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κήρυξε την έναρξη της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων

Την έναρξη της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων κήρυξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,... 12 Οκτ 2021, 20:36

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ για το 2021 και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης, κηρύσσοντας την έναρξη της συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρουσία Περιφερειαρχών και Δημάρχων από όλη την Ευρώπη.

Το φετινό Βαρόμετρο καταγράφει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Ευρώπης, παρέχοντας σημαντικά ευρήματα, στοιχεία και δεδομένα για τις οικονομικές, κοινωνικές, υγειονομικές, ακόμη και ψηφιακές συνέπειες στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τις τοπικές οικονομίες και δημιουργεί κενό 180 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Βαρόμετρου η ανάκαμψη συνολικά της ΕΕ από την πανδημία υπονομεύεται από τη στάση ορισμένων κυβερνήσεων, που αρνούνται τη συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων στα σχέδιά τους για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας, «η προοπτική να μην κατευθυνθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι εκεί που εντοπίζονται οι πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών απειλεί με νέους κινδύνους. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών καλύτερα από τον καθένα και εάν δεν συμμετέχουν στην κατάρτιση των σχεδίων ανάκαμψης, τότε αυτά κινδυνεύουν να αποτύχουν. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιδεινωθούν οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες, καθώς η πανδημία δημιουργεί χάσμα χρηματοδότησης, ύψους 180 δισ. ευρώ, μεταξύ δαπανών και εσόδων.

Το 2020 η πανδημία αύξησε το κόστος των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών κατά 125 δισ. ευρώ, ενώ μείωσε τα έσοδά τους κατά 55 δισ. ευρώ. Το συνολικό κενό των 180 δισ. ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε περιστολή των δημοσίων υπηρεσιών, εκτός εάν χορηγηθούν επειγόντως περισσότερα χρήματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη έργων και προγραμμάτων σε τοπικό επίπεδο».

Το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ 2021 είναι το δεύτερο που εκπονεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες έρευνες της γνώμης των Ευρωπαίων πολιτών στην ΕΕ.

«Ένα από τα πιο κρίσιμα συμπεράσματα του φετινού Βαρόμετρου είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων όχι μόνο μεταξύ Περιφερειών στην Ευρώπη, αλλά και μεταξύ Περιφερειών στην ίδια χώρα. Όπως με μεγάλη προσοχή πρέπει να εξετάσουμε το ψηφιακό χάσμα που καταγράφεται ανάμεσα στις αστικές περιοχές και την ύπαιθρο, το οποίο υπονομεύει τις φιλοδοξίες και τους στόχους της ΕΕ για μια πράσινη και ψηφιακή οικονομική μετάβαση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Παρουσιάζοντας το Βαρόμετρο ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Το Βαρόμετρο καταγράφει τον αντίκτυπο της πανδημίας στις τοπικές ευρωπαϊκές κοινωνίες και λειτουργεί ως οδηγός για όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης –ΕΕ, Εθνικές Κυβερνήσεις, Αυτοδιοίκηση- ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Το Βαρόμετρο προσφέρει σε όλους μας μια νέα προοπτική για την πραγματική κατάσταση της ΕΕ, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλομορφία, την πολυπλοκότητα και τελικά τον πλούτο της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην πανδημία και τον αντίκτυπο της, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών έκανε λόγο για κατακλυσμικές επιπτώσεις στις οικονομίες και στις κοινωνίες: «Οι νέοι και οι εργαζόμενοι χαμηλής κατάρτισης έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τους υπόλοιπους πολίτες, όπως δείχνει το Βαρόμετρο. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να χαθεί μια γενιά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κατάσταση επίσης των ατόμων με αναπηρίες και των ηλικιωμένων έχει επιδεινωθεί δραματικά. Διαπιστώνουμε ότι το 65% των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί ότι οι τοπικές κοινωνίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, δεν έχουν την αναγκαία επιρροή στο μέλλον της ΕΕ. Με λίγα λόγια δεν διαμορφώνουν από κοινού το ευρωπαϊκό αύριο, δεν συμμετέχουν ισότιμα και δεν έχουν λόγο στο κοινό μας μέλλον.

Εννέα στους δέκα μάλιστα πιστεύουν ότι η ενίσχυση της συμμετοχής των Περιφερειών και των Δήμων στη λήψη των αποφάσεων της ΕΕ θα βελτίωνε τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλο λάθος να αγνοήσουμε αυτά τα μηνύματα, διότι θα συμβάλλουμε στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ της ΕΕ και των κοινοτήτων της. Η ΕΕ είναι πολύ πιο πλούσια, πολύ πιο διαφορετική, με τοπικές ιδιαιτερότητες και πιο πολύπλοκη, από τα 27 κράτη μέλη της. Η ΕΕ είναι οι 300 Περιφέρειές της, οι 90.000 Δήμοι της, οι άνω του 1,1 εκ. τοπικά εκλεγμένων πολιτικών της, οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από 400 εκατομμύρια πολίτες. Αυτή είναι μια αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει εάν θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί ένα πιο δίκαιο μέλλον, ένα μέλλον ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, δίχως εξαιρέσεις».

Βασικά ευρήματα του Βαρόμετρου των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ 2021:

-Τα οικονομικά των Περιφερειών και των Δήμων είναι σε κίνδυνο. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι επωμίζονται την παροχή δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, σε μια εποχή που οι τοπικές οικονομίες βρίσκονται στο ναδίρ. Η αύξηση των δαπανών σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων δημιούργησε κενό 180 δισ. ευρώ, το οποίο επιμερίζεται σε 130 δισ. ευρώ στις Περιφέρειες και σε 50 δισ. ευρώ στους Δήμους. Η ΕΕ και οι Εθνικές Κυβερνήσεις πρέπει επειγόντως να συνδράμουν τις αυτοδιοικητικές αρχές, ώστε να απορροφήσουν τους κραδασμούς στα οικονομικά τους, μέσω των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης.

-Αγνοώντας την τοπική διάσταση της υγειονομικής κρίσης τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο καλύτερος τρόπος για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη είναι η διασφάλιση ότι οι προσπάθειες που γίνονται λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Για να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις υγειονομικές αρμοδιότητες ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης. Η ΕΕ πρέπει να επενδύσει περισσότερο στα περιφερειακά συστήματα υγείας, με δοκιμές στην ικανότητά τους όταν λειτουργούν υπό πίεση και αξιολόγηση της ετοιμότητάς τους σε συνθήκες κρίσης.

-Με τη μη συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων σε εθνικά σχέδια ανάκαμψης μπαίνει σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ΕΕ συνολικά και οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο κίνδυνος να χαθούν οι στόχοι της ανάκαμψης που έχει βάλει η ΕΕ είναι υπαρκτός, επειδή τα σχέδια ορισμένων χωρών δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες, τη διαφορετικότητα και τις ανισότητες των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι Εθνικές Κυβερνήσεις πρέπει να σχεδιάζουν μαζί με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και επιπλέον έχουν την ευθύνη σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως οι δημόσιες συμβάσεις, οι μεταφορές, οι δράσεις για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η υγεία και η εκπαίδευση.

-Το ψηφιακό χάσμα αστικού χώρου – υπαίθρου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη. Απαιτείται επειγόντως δράση για την ψηφιακή συνοχή. Η συνολική κάλυψη των νοικοκυριών της ΕΕ με δίκτυα πολύ χαμηλής χωρητικότητας είναι 44% στις αστικές περιοχές, έναντι 20% στις αγροτικές. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της πρέπει να επενδύσουν επειγόντως στην κάλυψη αυτού του χάσματος, καθώς η ψηφιακή συνοχή είναι κρίσιμη για μια σταθερή και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη.

-Η φτωχοποίηση λόγω πανδημίας του κορονοϊού γίνεται πραγματικότητα. Ο κίνδυνος για μια «χαμένη» γενιά λόγω κορονοϊού αυξάνεται. Οι νέοι και οι εργαζόμενοι χαμηλής εξειδίκευσης πλήττονται περισσότερο. Άτομα που ζουν σε άσχημες συνθήκες, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι πλέον αναγκάζονται σε ακόμη χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει με στοχοπροσήλωση και με αλληλεγγύη για να επιτύχει μια πιο δίκαιη ανάκαμψη για όλους.

-Οι αιρετοί των Περιφερειών και των Δήμων θεωρούν ότι δεν ακούγονται όσο θα έπρεπε στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ και πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή σε τομείς όπως η οικονομία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κλιματική κρίση και το περιβάλλον. Όσο η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των θεσμών της και των τοπικών κοινωνιών. Χρειάζεται μια νέα ώθηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη και για την ενίσχυση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι η αρχή για έναν ουσιαστικό προβληματισμό σχετικά με το δημοκρατικό μοντέλο της ΕΕ.

Στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša, ο οποίος συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον κ. Τζιτζικώστα τις προτεραιότητες της σλοβενικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου. Τα θέματα που απασχόλησαν τους δυο άνδρες ήταν η κατανομή περισσότερων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στις Περιφέρειες και τους Δήμους, η ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο, με την ενεργό συμμετοχή τους στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και τρόποι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, σε συζήτηση για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Janša έκανε τον απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της χώρας του στην Προεδρία, καθώς η Σλοβενία προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2021.

Στην έναρξη της Ολομέλειας συμμετείχε επίσης ο Αντιπροέδρος της Κομισιόν Maroš Šefčovič.

Στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, σήμερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius συμμετείχε με την Δήμαρχο του Τουρκού της Φινλανδίας και Αντιπρόεδρο του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού για την προώθηση της αειφορίας ICLEI Minna Arve σε συζήτηση για τις προσπάθειες προστασίας της βιοποικιλότητας, αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και προώθησης της πράσινης ανάκαμψης.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Μείωση των Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič και η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα θέματα Μείωσης του Κινδύνου των Καταστροφών Mami Mizutori συζήτησαν για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε τοπικό επίπεδο, αλλά και για τις επιπτώσεις που είχαν καταστροφές που σημειώθηκαν προσφάτως σε ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Δήμους.
Αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, τελευταία ημέρα της συνόδου, οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών θα ανταλλάξουν απόψεις με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Dubravka Šuica σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Το άρθρο Ο Τζιτζικώστας παρουσίασε το Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων στην Ολομέλεια της ΕΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Πολιτική ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

σχετικα αρθρα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κήρυξε την έναρξη της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων

Την έναρξη της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων κήρυξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,... 12 Οκτ 2021, 20:36

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Παρέμβαση για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε δημόσια παρέμβαση το απόγευμα του Σαββάτου, ενημερώνοντας ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία... Χθες 20:09

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Για τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και την συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών μίλησαν στην συνάντηση που είχαν σήμερα (15/10) στη Βόρεια Μακεδονία ο... 15 Οκτ 2021, 21:15

Καλαφάτης: “Οφείλουμε να αποκλείσουμε την ψηφιακή φτώχεια”

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης έδωσε το παρών στα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών... 15 Οκτ 2021, 20:56

ΣΥΡΙΖΑ: «Το επιτελικό χάος και το ρεζίλι του lockdown εναλλάσσονται με εσωτερικές φαγωμάρες και εριστικές ειρωνείες»

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ Σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «επιτελικό χάος» και «ρεζίλι» σχετικά με την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση... 15 Οκτ 2021, 17:54

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Ρωσία: Ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 1000 οι νεκροί από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Αριθμό-ρεκόρ 1.002 θανάτων από επιπλοκές της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 16 Οκτωβρίου, η Ρωσία. Είναι η πρώτη φορά από την... Χθες 23:59

Αρης: Εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος οι Σάσα και Μπεναλουάν

Με την προπόνηση, που θα γίνει αύριο (16/10) το μεσημέρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αρης θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τη Λαμία στο... Χθες 23:49

Αγριες Μέλισσες: Μία ερωτική εξομολόγηση οδηγεί στο διαζύγιο

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 Αγριες Μέλισσες που και φέτος έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Ο Πέτρος... Χθες 23:37

Πειραιάς: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Σταματίνας

Η υπόθεση εξαφάνισης ενός 16χρονου κοριτσιού από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των Αρχών. Τα ίχνη της 16χρονης Σταματίνας Σ.,... Χθες 23:24

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκαλύπτει… spoiler για το “The Crown”

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά του Netflix «The Crown». “Μην είστε υπερβολικοί. Ένα απλό γκεστ κάνω, δεν είμαι πρωταγωνιστής. Το... Χθες 23:11

Δείτε ακόμα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Παύλος Χρηστίδης

ΕΚΛΟΓΕΣ Ανακοινώθηκε σήμερα και έκτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, η τρίτη μετά την αιφνίδια ασθένεια της Φώφης Γεννηματά. Υποψηφιότητα κατέθεσε και ο εκπρόσωπος... 15 Οκτ 2021, 11:25

Καλαφάτης: “Πρωτοπόροι των τεχνολογιών αιχμής να δραστηριοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη”

ΕΚΘΕΣΕΙΣ Θεσσαλονίκη: Στην τελετή έναρξης της Εκθεσης Beyond 4.0 μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, απόψε (Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.... 14 Οκτ 2021, 22:54

Για τα εμβόλια και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” συζήτησαν Στέλιος Πέτσας και δήμαρχος Σερρών

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ Σέρρες: Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις Σέρρες βρέθηκαν στο... 14 Οκτ 2021, 21:55

Παπαστεργίου (ΚΕΔΕ): “Δύσκολος ο χειμώνας για τους δήμους λόγω του κόστους ενέργειας”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκη – Συνέδριο ΚΕΔΕ: «Το κόστος ενέργειας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος για τους δήμους, που αδυνατούμε να καλύψουμε, κι έρχεται δύσκολος... 14 Οκτ 2021, 21:09

ΚΙΝΑΛ: Κεγκέρογλου και Γερουλάνος υποψήφιοι για την προεδρία

ΚΙΝΑΛ Δύο νέες υποψηφιότητες για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκαν σήμερα. Πρόκειται για τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο. Αρχικά την υποψηφιότητα έκανε... 14 Οκτ 2021, 19:00

Ελλάδα – ΗΠΑ: Υπογράφηκε η νέα αμυντική συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα – ΗΠΑ: επιβεβαίωση του στρατηγικού και σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα από την περιοχή των Βαλκανίων μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο... 14 Οκτ 2021, 18:49

Καλαφάτης: “Στόχος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

ΚΕΔΕ O Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης απηύθυνε χαιρετισμό στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων... 14 Οκτ 2021, 16:05

Ηλιόπουλος: “Φαίνεται ότι και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις τους”

ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών... 14 Οκτ 2021, 15:26

Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση θα προβεί σε νέες ρυθμίσεις για το κόστος θέρμανσης”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού... 14 Οκτ 2021, 13:29

Σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Πέτσας

ΣΕΡΡΕΣ Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο Πέμπτη, έως και το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου. Το πρωί της... 13 Οκτ 2021, 20:16

Καλαφάτης: “Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας – Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ”

ΓΡΕΒΕΝΑ O Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις για την 109η Επέτειο από την απελευθέρωση της... 13 Οκτ 2021, 14:47

Αίρεται η ασυλία του Πολάκη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του Στουρνάρα

ΒΟΥΛΗ Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη που εγκαλείται για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης ύστερα από μήνυση που... 13 Οκτ 2021, 14:43

Μάλαμα: “Να σταματήσει ο εμπαιγμός των αγροτών της Χαλκιδικής”

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα συναντήθηκε με τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορμύλιας, Ολύνθου, Καλυβών, Νέων Φλογητών και Νέας Τενέδου. Συνάντηση... 13 Οκτ 2021, 14:21

Τσίπρας: “Εισόδημα έκτακτης ανάγκης και άμεσα οι αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους, μη γίνει το Αρκαλοχώρι σαν το Δαμάσι”

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Την ανάγκη να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους και να χορηγηθεί εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες που δεν μπορούν να... 13 Οκτ 2021, 14:08

Κεραμέως: «Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14000 – Τι ανέφερε για την αξιολόγηση»

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ Για τα κρούσματα στα σχολεία αναλόγως με την εμβολιαστική κάλυψη της κάθε περιοχής μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Όπως δήλωσε η κ.... 13 Οκτ 2021, 11:45

O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Στον Ευαγγελισμό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφτεί την Φώφη Γεννηματά και να μάθει για την... 13 Οκτ 2021, 09:18