Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μητσοτάκης: “Καμία επίπτωση στους καταναλωτές από τις διεθνείς αυξήσεις στο φυσικό αέριο”

Δημοσιεύθηκε: 14 Σεπ 2021, 17:40 0

σχετικα αρθρα

Οικονόμου: “Θετικός ο κ. Μητσοτάκης εάν ζητηθεί συνάντηση από τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη”

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η Αθήνα θα έλεγε «ναι» σε μια ενδεχόμενη... 1 ώρα πριν

Ερντογάν: “Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των... Χθες 16:47

Μητσοτάκης: “Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας”

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο... Χθες 16:21

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε τη διαβεβαίωση ότι τόσο οι πολίτες, όσο και οι επιχειρήσεις θα προστατευθούν από τις διεθνείς αυξήσεις στο φυσικό αέριο κατά την ομιλία του στα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κορινθία.

«Η προστασία των πολιτών αφορά και την προστασία από τις οποίες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας. Είναι προϊόν αυτής της εξαιρετικά σύνθετης και συχνά απρόβλεπτης διαδικασίας πράσινης μετάβασης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλος ο κόσμος -και σίγουρα όλη η Ευρώπη- βρίσκονται, βρισκόμαστε, αντιμέτωποι με σημαντικά αυξημένες τιμές στο φυσικό αέριο.

“Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση και ανακοινώσαμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα για το πως δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στους καταναλωτές από αυτές τις αυξήσεις. Αφενός χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα και αφετέρου σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ -και εκτιμώ και με τους άλλους μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας- να απορροφήσουμε αυτήν την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε, αφενός, να μην πληγεί το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού, αφετέρου να μην υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής, της ελληνικής βιομηχανίας», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλιματική αλλαγή και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – Οι στόχοι της Ελλάδας

«Αποτελεί υποχρέωσή μας, όχι απλά εθνική, όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη στην κυριολεξία κατεστραμμένο. Ως Ευρώπη έχουμε ήδη αναλάβει τις δικές μας δεσμεύσεις. Θα είμαστε η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη το 2050. Και η φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της νέας φωτοβολταϊκής μονάδας της εταιρείας R Energy 1, συνολικής ισχύος 10 MW, στην Κορινθία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πια καμιά απολύτως αμφιβολία ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των υπολοίπων αερίων του θερμοκηπίου συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας».

Μιλώντας για την επένδυση φωτοβολταϊκού πάρκου που εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι ίδιες τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι ωφελημένες από τέτοιες επενδύσεις. Ωφελημένες γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη, ωφελημένες γιατί τελικά κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε στην κατασκευή, είτε στη συντήρηση και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

«Σημαίνει αυτό ότι μπορούμε να βάλουμε ανανεώσιμες πηγές παντού; Η απάντηση είναι πως όχι. Και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στη σωστή χωροθέτηση, στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και στο άνοιγμα νέων ευκαιριών, νέων προκλήσεων, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό το οποίο έχουμε και στις θάλασσες μας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπενθύμισε ο πρωθυπουργός, «πριν από δύο χρόνια ακριβώς, στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχα τότε εξαγγείλει τολμηρά την απόφασή μας να απεξαρτηθούμε πολύ γρήγορα από το λιγνίτη και να κλείσουμε και την τελευταία μονάδα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από λιγνίτη το αργότερο έως το 2028. Όλοι τότε έσπευσαν να αμφισβητήσουν αυτήν την επιλογή. Αισθάνομαι ότι σήμερα έχουμε δικαιωθεί».

«Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας εξασφαλίζοντας σημαντικούς πόρους για τη δίκαιη μετάβαση περιοχών όπως η Δυτική Μακεδονία αλλά και η Μεγαλόπολη και έχουμε δικαιωθεί επίσης διότι τα οικονομικά του λιγνίτη πολύ απλά δεν βγαίνουν. Ο λιγνίτης είναι πάρα πολύ ακριβός πια».

Στον αντίποδα, «οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σήμερα δεν είναι απλά φιλικές προς το περιβάλλον, είναι και φθηνές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Και ενώ ένα μέλλον με ορθολογική χρήση των πόρων, ένα μέλλον χωρίς εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, ένα μέλλον βιώσιμο, είναι ακόμα εφικτό, σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο. Το “παράθυρο ευκαιρίας” για να γίνει αυτό το μέλλον πραγματικότητα και, κυρίως, για να αποφύγουμε τα ολέθρια αποτελέσματα του εναλλακτικού μέλλοντος, της υπερθέρμανσης δηλαδή του πλανήτη, γίνεται ολοένα και στενότερο. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντείνει τους ρυθμούς σχεδιασμού και υλοποίησης της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

«Οι πολιτικές του ΥΠΕΝ τα τελευταία δύο χρόνια επιτρέπουν το από εικοσαετίας όραμα κάποιων πρωτοπόρων των ΑΠΕ, όπως η Οικογένεια Ρόκα, για ένα ενεργειακό μείγμα “καθαρό” και “πράσινο” να λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά», προσέθεσε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της R Energy 1, Γεώργιος Μ. Ρόκας, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο σε λειτουργία πάρκο στην Πελοπόννησο και το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα που συνδέεται σε ένα μοναδικό υποσταθμό».

Παράλληλα ο κ. Ρόκας σημείωσε ότι «σήμερα, και μετά από 25 επιτυχημένα χρόνια από την τότε πρώτη προσπάθεια, η χώρα μας παράγει πλέον μεγάλο ποσοστό καθαρής ενέργειας για τις ανάγκες της και οι ανανεώσιμες αποτελούν -χωρίς υπερβολή- μία από τις κυριότερες επενδύσεις στην Ελλάδα κατέχοντας ουσιαστικά άτυπα, μαζί με τον τουρισμό, τον τίτλο της βαριάς βιομηχανίας μας, ενώ η απολιγνιτοποίηση και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι στόχος που βαίνει ολοένα και αυξανόμενος».

Μετά την ομιλία ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο νέο πάρκο και επισκέφτηκε τον πρώτο υποσταθμό, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τεχνικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της μονάδας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και για τον τρόπο μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος στο εθνικό δίκτυο.

Επισκέφτηκε επίσης οικίσκους με χώρους διδασκαλίας που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για την εκπαίδευση παιδιών της περιοχής όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στροφή στην «πράσινη» ενέργεια

Το πρώτο επτάμηνο του 2021 η συμμετοχή του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή αναλογούσε μόλις στο 11%, ενώ το ίδιο διάστημα η συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ήταν σχεδόν τριπλάσια, ανερχόμενη στο 32% του συνόλου, χωρίς καν να συνυπολογίζονται οι μεγάλες υδροηλεκτρικές μονάδες.

Η εγκατεστημένη ισχύς ΑΠΕ στην Ελλάδα ξεπερνά πλέον τα 11 GW και στόχος είναι να αυξηθεί στα 19 GW έως το 2030, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Η χρήση λιγνίτη στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 49% το 2020, σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ θα τονωθεί κατά περισσότερα από 1,4 GW φέτος, εκ των οποίων περίπου 780 MW θα προέλθουν από φωτοβολταϊκές μονάδες και 640 από αιολικά πάρκα.

Στην τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για Θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία και βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το άρθρο Μητσοτάκης: “Καμία επίπτωση στους καταναλωτές από τις διεθνείς αυξήσεις στο φυσικό αέριο” εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Πολιτική ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

σχετικα αρθρα

Οικονόμου: “Θετικός ο κ. Μητσοτάκης εάν ζητηθεί συνάντηση από τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη”

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η Αθήνα θα έλεγε «ναι» σε μια ενδεχόμενη... 1 ώρα πριν

Ερντογάν: “Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των... Χθες 16:47

Μητσοτάκης: “Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας”

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο... Χθες 16:21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλαφάτης: “Η Μακεδονία και η Θράκη θα μπορούσαν να αποτελούν 12μηνο τουριστικό προορισμό”

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, απηύθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά, κατά την τελετή έναρξης του 1ου Διαδικτυακού Επιστημονικού... 44‘ πριν

Οικονόμου: “Θετικός ο κ. Μητσοτάκης εάν ζητηθεί συνάντηση από τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η Αθήνα θα έλεγε «ναι» σε μια ενδεχόμενη... 1 ώρα πριν

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Αγκυρα για τους Τούρκους ψαράδες – Νέες προκλήσεις

ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα με αφορμή περιστατικά με Τούρκους ψαράδες που ψαρεύουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων την ώρα που σκάφη της... Σήμερα 10:24

Κουτσούμπας: “Ολα στους λίγους, στις μεγάλες επιχειρήσεις”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνέντευξή στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και επισήμανε ότι το νόημα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού... Χθες 21:08

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Καιρός: Ερχονται βροχές και καταιγίδες το βράδυ της Τρίτης

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός από αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με το καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών να διαδέχεται το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος... 18‘ πριν

Κορονοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και... 32‘ πριν

Καλαφάτης: “Η Μακεδονία και η Θράκη θα μπορούσαν να αποτελούν 12μηνο τουριστικό προορισμό”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, απηύθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά, κατά την τελετή έναρξης του 1ου Διαδικτυακού Επιστημονικού... 44‘ πριν

Ρωσία – Εκλογές: Στην πρώτη θέση το κυβερνών κόμμα με καταμετρημένο το 80% των ψήφων

Με το 80% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, φαίνεται πως το κυβερνών κόμμα κατέχει την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Ρωσία: Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής τα... 1 ώρα πριν

Σάκης Κατσούλης: Η επική φάρσα που έκανε έξω φρενών την Μαριαλένα Ρουμελιώτη (BINTEO)

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη» οργάνωσε μια φοβερή φάρσα στην Μαριαλένα Ρουμελιώτη βάζοντας στο κόλπο και τον Σάκη Κατσούλη. Η Μαριαλένα βρέθηκε μαζί με τον Σάκη Κατσούλη,... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Ηλιόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας αλαζόνας και χυδαίος πολιτικός”

ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξή στην εφημερίδα Real News και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά στον ίδιο τον... Χθες 18:58

Οικονόμου: “Ο κ. Τσίπρας βάφτισε εθνική ανάγκη το τσάκισμα της μεσαίας τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αγκυλωμένο στον παρελθόν» σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια... Χθες 17:26

Μητσοτάκης: “Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας”

ΕΛΛΑΔΑ Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο... Χθες 16:21

Καλαφάτης: «Στα εθνικά μας ζητήματα έχουμε χαράξει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Σε δήλωση προέβη ο Σταύρος Καλαφάτης. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά το πέρας της... Χθες 13:31

Ζέρβας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Τιμούμε, σεβόμαστε και δεν ξεχνούμε»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ Στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος παρέστη σήμερα... Χθες 12:53

Συρίγος: «Τεράστιος αριθμός φοιτητών λέει “εμβολιάζομαι” – Εξαίρεση οι εκκλησιαστικές σχολές με 55%»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ Δυο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και το υπουργείο εργάζεται «πυρετωδώς» για να διασφαλιστεί τόσο η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων,... Χθες 12:40

Σκρέκας: «Κάλυψη των αυξήσεων του ρεύματος για 8 στα 10 νοικοκυριά»

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά καλύπτονται από τις δράσεις της κυβέρνησης για την ανάσχεση της αύξησης της τιμής του ρεύματος τόνισε στην εκπομπή«MEGA Σαββατοκύριακο» ο... Χθες 12:13

ΚΙΝΑΛ: Κατηγορεί για… κλόπι πέιστ τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Το ΚΙΝΑΛ, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για… κλόπι πέιστ. Μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και... Χθες 09:47

Τσίπρας: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην 85η ΔΕΘ

85Η ΔΕΘ Στις 13:00 σήμερα, Κυριακή (19/9), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και θα δεχτεί τις ερωτήσεις των... Χθες 09:08

Οικονόμου: “Παρά τα πανάκριβα σκηνικά ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος”

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε με δηλώσεις του την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην... 18 Σεπ 2021, 22:58

Υπουργείο Παιδείας: Διωρθώθηκε με νόμο το θέμα απαλλαγής από τα θρησκευτικά

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφερόμενο στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημείωσε: «τo ΣτΕ ακύρωσε παλαιότερες... 18 Σεπ 2021, 20:54

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα για την παρενόχληση του πλοίου Nautical Geo

ΔΙΑΒΗΜΑ Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ. Συγκεκριμένα και, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην... 18 Σεπ 2021, 13:46

Τσίπρας από 85η ΔΕΘ: «Η ανασφάλεια πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων»

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια... 18 Σεπ 2021, 13:20

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Η Ελλάδα «παραμένει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος» που στηρίζει εμπράκτως τις δεσμεύσεις της, επενδύοντας στον τομέα της Αμυνας και υποστηρίζοντας τα... 18 Σεπ 2021, 12:53

Ηλίοπουλος για δημοσκόπηση ALCO και… Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ Με ένα σκωπτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, την δημοσκόπηση της ALCO σύμφωνα με την οποία το... 18 Σεπ 2021, 12:00

Τσίπρας: Ξεκίνησε η βόλτα του στην 85η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

85Η ΔΕΘ Ξεκίνησε η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στη ΔΕΘ περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (18/9). Λίγο αργότερα βρέθηκε στο περίπτερο... 18 Σεπ 2021, 11:46