Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην Χαλκιδική

Δημοσιεύθηκε: 11 Ιουν 2021, 18:07 0

σχετικα αρθρα

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Μέγαρα Αττικής, κοντά στο πεδίο βολής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η... 02 Ιουν 2021, 15:55

Η πυρκαγιά στην Κορινθία κατέστησε δέκα φορές πιο τοξική την ατμόσφαιρα στην Αττική

Η Αθήνα πνίγηκε από επικίνδυνα σωματίδια μετά τη φωτιά στην Κορινθία, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αττική, με την ατμόσφαιρα να γίνεται δέκα φορές πιο... 22 Μαϊ 2021, 11:19

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/06 η άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2021”, στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η άσκηση πυρκαγιάς “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2021” αφορούσε την αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης δασικής πυρκαγιάς, στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.

Άσκηση στην Κεντρική Μακεδονία

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η άσκηση στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιου Δημακογιάννη και του Υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου και αφορούσε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης που εκδηλώθηκε στη θέση Καρύδι, στον οικισμό Βουρβουρού, της Δ.Κ. Αγ. Νικολάου, του Δήμου Σιθωνίας, της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Στην άσκηση, συμμετείχαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος από τους 2ο, 3ο και 6ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης, την Π.Υ. Πολυγύρου Χαλκιδικής, την 2η Ε.Μ.Α.Κ., την Υγειονομική Υπηρεσία Π.Σ., το Πυροσβεστικό Συνεργείο Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών τις οποίες συντόνιζε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χαλκιδικής Πύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης.

Επίσης, συμμετείχαν εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και φορείς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., την ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ., το Ε.Κ.Α.Β, το Δασαρχείο Πολυγύρου καθώς και οι εθελοντικές ομάδες: Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Αγίου Νικολάου, Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Δραγουντέλι, ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων της άσκησης πραγματοποιήθηκε από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Ποιοι παρακολούθησαν

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Προϊσταμένη Δ/νσης Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών Κρυστάλλω Γεωργιάδου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Δ/νσης Π.Π. της Π.Κ.Μ Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Χαλκιδικής Δημήτριος Λοκοβίτης, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Τεμπλάς, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Σιθωνίας Μαρία Πάργα, η Διευθύντρια Διοικητικού Δ. Σιθωνίας Μαρία Χρηστάρα, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Παναγιώτης Κυριακίδης, ο Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής Παύλος Μπεκιαρόγλου και ο Εκπρόσωπος του δασαρχείου Πολυγύρου Θωμάς Αρβανίτης.

Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων. Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος ΠΣ Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ο Εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Γ΄ Σώματος Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Γεώργιος Γκέτσος, ο Εκπρόσωπος Επιτελής από την ΜΕΡΥΠ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Αμασιαλίδης, ο Εκπρόσωπος της 113 Π.Μ. Σμήναρχος (Ι) Παντελής Βαλασιάδης, ο Εκπρόσωπος της 34 ΜΚ ΤΑΞ της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Ταγματάρχης Ιωάννης Κουδούνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κ.Μ Δημήτριος Μικρός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αστυνομίας Π.Ε. Χαλκιδικής Γεώργιος Παπαδόπουλος , ο Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ιερισσού Πλωτάρχης Αναστάσιος Σκλεπός καθώς και Ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την εξέλιξη των ασκήσεων δόθηκαν οι κύριες προτεραιότητες που περιλάμβαναν, την προστασία του πληθυσμού εντός της περιοχής που εξελίχθηκε η πυρκαγιά, την προστασία των υποδομών και τον αποκλεισμό εισόδου πολιτών προς την περιοχή εξέλιξης και πιθανής επέκτασής της.

Ο σκοπός της άσκησης

Σκοπός των ασκήσεων ήταν, η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του πληθυσμού, η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, ο έλεγχος του ετήσιου σχεδιασμού δασοπυρόσβεσης, η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής των φορέων και των μέσων που διαθέτουν και η ένταξη και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη δασοπυρόσβεση σε πραγματικό χρόνο ενόψει της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2021.

Άσκηση στην Αττική

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου – Μάριου Καραγιάννη, του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιου Δημακογιάννη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αττική, η άσκηση που αφορούσε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης που εκδηλώθηκε στο ύψωμα «Κοσμοθέα», πλησίον του οικισμού Δροσοπηγής στην Ανατολική πλευρά του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, μεταξύ της δημοτικής ενότητας Αφιδνών, της δημοτικής κοινότητας Κρυονερίου και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της 651 ΑΒΥΠ, στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού.

Ποιοι συμμετείχαν

Για την διεξαγωγή της συμμετείχαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος από τους 6ο και 9ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών, το ΜΕΤΠΕ, την 1η Ε.Μ.Α.Κ., την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, τα ΣμηΕΑ, την Υγειονομική Υπηρεσία Π.Σ., το Πυροσβεστικό Συνεργείο Αθηνών, τη Δ.Α.Ε.Ε., τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πυροσβεστική Ακαδημία, τις οποίες συντόνιζε ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Επίσης, συμμετείχαν εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και φορείς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής/ Γενική Δ/νση Δασών& Δασικού Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Αττικής, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., την ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β, ο Δήμος Ωρωπού, ο Δήμος Διονύσου, το Δασαρχείο Καπανδριτίου καθώς και οι εθελοντικές ομάδες: Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης – Κηφισιάς, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου και η Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Το Ε.Σ.Κ.Ε.Δ.Ι.Κ. του Π.Σ. σε συνεργασία με το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» είχαν τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η άσκηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming από το σύνδεσμο : www.fireservice.gr/live

Mετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και μεταξύ άλλων τόνισε: «… βρεθήκαμε όλοι στο πεδίο και διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την άμεση απόκριση και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση πυρκαγιών».

Ποιοι παρακολούθησαν

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Νικόλαος Καστρίτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής Βασίλειος Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης και ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Δήμας.

Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Α΄ Κλαδάρχης ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος (ΠΖ) Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου ΓΕΣ Υποστράτηγος (ΠΖ) Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής ΔΑΥ Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Λιανίδης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος Π.Σ. Χαράλαμπος Χιώνης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διευθυντής ΕΣΚΕΔΙΚ της ΕΛ.ΑΣ. Ταξίαρχος Ανδρέας Μπαμπαλούκας, ο Διευθυντής Γ΄ Κλάδου ΓΕΝ Πλοίαρχος Σταύρος Τερπένου, ο Διοικητής Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων ΛΣ Πλοίαρχος Χαρίλαος Ευμορφόπουλος καθώς και Ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Το άρθρο Πρόβα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην Χαλκιδική εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Γεγονότα ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

σχετικα αρθρα

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Μέγαρα Αττικής, κοντά στο πεδίο βολής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η... 02 Ιουν 2021, 15:55

Η πυρκαγιά στην Κορινθία κατέστησε δέκα φορές πιο τοξική την ατμόσφαιρα στην Αττική

Η Αθήνα πνίγηκε από επικίνδυνα σωματίδια μετά τη φωτιά στην Κορινθία, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αττική, με την ατμόσφαιρα να γίνεται δέκα φορές πιο... 22 Μαϊ 2021, 11:19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Κρίσιμες ώρες για τον Γέροντα Εφραίμ. Η υγεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ώρες. Η... 1 ώρα πριν

Ανατροπή για τα self test από τα φαρμακεία – Προς κατάργηση για τους εμβολιασμένους

SELF TEST Θετικό κλίμα υπήρξε στη συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ( ΠΦΣ ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την συνέχιση της διάθεσης των... 1 ώρα πριν

Νοσοκομείο Σωτηρία: Εργαζόμενος είχε βάλει κάμερες στα αποδυτήρια

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ Ανάστατο είναι το προσωπικό στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν... 1 ώρα πριν

Παραμένει στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ O Μένιος Φουρθιώτης θα παραμείνει κρατούμενος καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή του με την οποία στρεφόταν κατά του εντάλματος σε βάρος του. Το δικαστικό Συμβούλιο της... Σήμερα 20:30

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

“Αν ο Ερικσεν έμενε στις Συκιές ή στη Νεάπολη;”

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό με τον Κρίστιαν Ερικσεν, τον μέσο της Εθνικής Δανίας που έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια αγώνα του Euro, ο... 20‘ πριν

Τσαϊρέλης: “Το συνολικό ποσό που χάρισα στην ΚΑΕ Αρης ανέρχεται στις 303.000 ευρώ”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Αρη Μιχάλης Τσαϊρέλης με γραπτή του δήλωση διευκρινίζει και απαντά σε δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο και τις δύο θητείες με στις... 32‘ πριν

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο

Βουλή: Με 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και... 32‘ πριν

Συνεργασία μεταξύ ΕΒΕΘ και Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων

Θεσσαλονίκη: Στην οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με στόχο την στήριξη των εξωστρεφών επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων, εστίασε η σημερινή συνάντηση στο... 44‘ πριν

“Impact of W20 in the lives of European Women”: Διαδικτυακό Forum από τον ΣΕΓΕ και την W20

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον Forum με θέμα « Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 549 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 13 ακόμη θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/5) τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία στην Ελλάδα. Κορονοϊός: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τελευταίο 24ωρο... Σήμερα 18:26

Το Thes.gr συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ

ΕΣΗΕΜΘ Το www.thes.gr συμμετέχει στην στάση εργασίας που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ, από τις 14:00 έως τις 18:00. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Τα Διοικητικά... Σήμερα 14:00

Κορονοϊός: Δε θα πραγματοποιηθεί η σημερινή (16/6) ενημέρωση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ Κάθε Τετάρτη το απόγευμα (18:00), πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας.... Σήμερα 13:40

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που “έπεσαν” σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού... Σήμερα 10:43

Αγριο έγκλημα στην Κατερίνη: Ανδρας βρέθηκε καμένος και δεμένος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Σοκ έχει προκαλέσει στην Κατερίνη το άγριο έγκλημα που έγινε στην περιοχή της Καλλιθέας. Πιο συγκεκριμένα, άνδρας βρέθηκε καμένος, με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένος... Σήμερα 09:38

Πανελλαδικές 2021: Σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Bιολογία εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού... Σήμερα 08:24

Κορονοϊός: Ανοίγουν σήμερα (16/6) τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

ΕΜΒΟΛΙΑ Ανοίγει σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της... Σήμερα 08:09

Εσπερινά Λύκεια: Οι μαθητές προσφεύγουν στο ΣτΕ

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ Τα Εσπερινά Λύκεια προσφεύγουν στο ΣτΕ. Εσπερινά Λύκεια: Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν 2 αιτήσεις ακύρωσης από 95 μαθητές, κάποιοι εκ των... Χθες 21:32

Παράνομη η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ (εκπαιδευτικοί) και των ΜΜΜ έως τις 10 το πρωί

ΑΔΕΔΥ Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικότερα, παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με... Χθες 21:24

Εμβόλια mRNA: Στο μικροσκόπιο περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα

MODERNA Εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβόλια τύπου mRNA κατά τον εμβολιασμό για κορονοϊό. Μιλάμε, δηλαδή, για... Χθες 19:40

Τσιτσιπάς: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη του γιαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΗΔΕΙΑ Το τελευταίο αντίο στη πολυαγαπημένοι του γιαγιά, Σταυρούλα, είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τσιτσιπάς: Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Προάστιο... Χθες 19:28

69 αεροπλάνα και ελικόπτερα στις μάχες με τις φωτιές – Ενισχύονται τα δασικά περίπολα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έκαναν γνωστό τον σχεδιασμό για... Χθες 19:00

Τσακαλώτος: Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τσακαλώτος: Συνελήφθησαν δύο άτομα 18 και 22 ετών για τη διάρρηξη που σημειώθηκε τον Μάιο στο γραφείο του. Τσακαλώτος: Οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει από το γραφείο... Χθες 18:47

Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα και 22 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, ο κορονοϊός είναι η αιτία που 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας. Ακόμη,... Χθες 17:38

Χαλκιδική: Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 25χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε δύο νεαρούς έξω από καφέ-μπαρ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο Νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 25χρονος που κατηγορείται ότι τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου πυροβόλησε με πιστόλι και... Χθες 11:29

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα που “έπεσαν” στα Νέα Ελληνικά

ΕΛΛΑΔΑ Πρεμιέρα σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Μάλιστα, πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα... Χθες 10:31