Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοβαρές καταγγελίες και από το χώρο της ρυθμικής γυμναστικής

Δημοσιεύθηκε: 09 Απρ 2021, 11:36 0

σχετικα αρθρα

Ενόργανη γυμναστική: Σοκάρει με τις αποκαλύψεις για “βασανιστήρια” η Μπισμπίκου

Στο OPEN TV μίλησε σήμερα η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου,για τις σοκαριστικές αναμνήσεις της. Η Μπισμπίκου είναι μία από τους 22 αθλητές... Χθες 22:11

Ενόργανη γυμναστική: Επιτροπή θα κάνει έρευνα για τις καταγγελίες

Η διοίκηση της ομοσπονδίας Γυμναστικής (Ε.Γ.Ο.) θα συστήσει τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει τα όσα καταγγέλθηκαν με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της... 08 Απρ 2021, 09:47

Τζούντο: Ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τις καταγγελίες της Μπουκουβάλα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΤ σχετικά με τις καταγγελίες της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα. «H Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ακολουθεί πάντα τον «δρόμο... 27 Μαρ 2021, 19:23

Σταματημό δεν έχουν οι καταγγελίες που έρχονται από χώρους του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτή τη φορά οι καταγγελίες έρχονται από το χώρο της ρυθμικής γυμναστικής. Η μαρτυρία μιας πρώην πρωταθλήτριας στο newsit.gr συγκλονίζει.

Η Έφη Δήμου, πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, περιγράφει μια κατάσταση που θυμίζει τα βασανιστήρια που βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ ότι υπέμεναν οι αθλήτριες στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και στην Κίνα. Τα περιστατικά, όπως και αυτά που καταγγέλλονται στην ενόργανη, πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω (στις δεκαετίες 1980 και 1990), όμως η ίδια θεωρεί πως κανείς δεν ελέγχει ακόμα ουσιαστικά τι συμβαίνει σε αυτούς τους αδηφάγους χώρους του πρωταθλητισμού.

«Μιλάω επώνυμα γιατί αυτά τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν και γιατί έχει έρθει η ώρα μου, η δική μου προσωπική στιγμή να το κάνω. Ξεκίνησα με ενόργανη γυμναστική το 1987. Στη ρυθμική μπήκα το 1990. Ήμουν σε ένα μεγάλο σύλλογο γυμναστικής της Αθήνας. Έκανα 4 ώρες προπόνηση την ημέρα, αφού γρήγορα μπήκα σε αγωνιστικό τμήμα. Μέσα σε ένα χρόνο είχα ξεκινήσει να κατεβαίνω σε αγώνες. Ήμουν 10 χρόνων. Κάποια στιγμή ήρθε στο σύλλογο μας, μια περιβόητη, σε όλο τον αγωνιστικό χώρο και γνωστή σε όλα τα αθλήματα, προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών στη ρυθμική γυμναστική. Ήρθε στο σύλλογο για κάνει αλίευση ταλέντων. Ήθελαν να δημιουργήσουν τότε την πρώτη εθνική ομάδα νεανίδων στη ρυθμική γυμναστική. Με επέλεξε αμέσως και γρήγορα ξεκίνησα προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Στις προπονήσεις εκεί, στην αρχή ρίχναμε βάρος στο ατομικό πρόγραμμα. Είχαμε μια προπονήτρια Ελληνίδα, που ήταν μεν αυστηρή αλλά δεν μας κακοποιούσε. Η συγκεκριμένη συνεργάστηκε μετά μαζί με την πρώτη προπονήτρια στην ομάδα του ανσάμπλ αλλά ήταν στο βαθμό που μπορούσε, ως δεξί χέρι της βασικής προπονήτριας, η μοναδική σανίδα σωτήριας μας.

H αρχή

«Με το που στήνεται όλη η ομάδα του ανσάμπλ, πέφτουμε στα χέρια της προπονήτριας. Ήμασταν 6 κορίτσια στη βασική ομάδα και 3 αναπληρωματικές. Μαζί μας είχαμε και ένα κορίτσι από την Θεσσαλονίκη. Ξεκινάμε αμέσως 8ωρες και 10ωρες προπονήσεις. Αυτό βέβαια είναι κάτι που το ξέρεις όταν κυνηγάς χρυσά μετάλλια και πρωταθλήματα. Είναι μια κακοποίηση του σώματος που την αναμένεις.

Όταν όμως μπήκαμε στο στάδιο της προετοιμασίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μας ζήτησαν να μένουμε μέσα στους ξενώνες του ΟΑΚΑ, ακόμα και στις αθλήτριες που είχαμε σπίτι στην Αθήνα.

Όταν πια ετοίμασαν και το πρόγραμμα που θα παρουσιάζαμε, άρχισαν να πέφτουν βροχή τα βάσανα μας και οι κακοποιητικές συμπεριφορές. Οι προσβολές ήταν ποταμός. Η προπονήτρια μας αποκαλούσε με τους εξής χαρακτηρισμούς για το σώμα μας- «τούρτα», «σούμο», «άντρας», «χοντρή», «χωριάτα», «πήγαινε να μαζέψεις καλύτερα ντομάτες στο χωριό σου», «βλάχα». Τα έλεγε αυτά σε παιδιά 10 χρόνων. Μας αποκαλούσε διαρκώς «βλαμμένες» και «ηλίθιες». Είχε και χειρότερους, «πιο κάτω» χαρακτηρισμούς, αλλά δεν θέλω να τους πω.

Η προπονήτρια ήταν ένα τέρας, πολύ τρομαχτική για εμάς. Μας κακοποιούσε μυαλό και κορμί, δεν μας είχε αφήσει τίποτα. Αφού τελείωναν οι βρισιές προχωρούσε παρακάτω. Μια φορά σήκωσε ένα κορίτσι από τη μπλούζα, την ταρακούνησε στον αέρα, την πέταξε στο έδαφος και μετά την κλώτσησε. Μια φορά με σήκωσε όρθια, μου κατέβασε τη φόρμα και μου τσίμπησε τα κοκκαλιάρικα μου μπούτια, την πέτσα στην ουσία, για να μου πει “κοίτα τι χοντρή που είσαι”. Μια άλλη φορά, με είχε σηκώσει στον αέρα από τα αυτιά και κάποια στιγμή τα αυτιά μου, από πίσω, μάτωσαν.

Σε εκείνο το περιστατικό πήγα στον φυσικοθεραπευτή μέσα στο προπονητικό κέντρο για να μου βάλει λίγο pulvo.Έφυγε εκείνος από το ιατρείο και πήγε να την βρει. Της είπε: “αν ξαναδώ τέτοιο περιστατικό θα σε καταγγείλω”.

Και ρωτάω εγώ μετά από τόσα χρόνια: “Ποια ακριβώς φορά περιμένει ένας άνθρωπος που γνωρίζει ένα τέτοιο περιτατικό για να το καταγγείλει; Γιατί δεν το έκανε τότε;”.

Όταν μας έβριζε η προπονήτρια κραύγαζε, ούρλιαζε. Μια φορά ήρθε προπονητής από τη δίπλα αίθουσα, που προπονούσε σε χώρο δίπλα μας και της είπε: “κοφ’ το”. Όλοι μέσα στο προπονητικό κέντρο γνώριζαν το ποιόν της.

Όταν γίνονταν αυτές οι παρεμβάσεις, αυτή φοβόταν, τα μάζευε για λίγο, για πολύ λίγο όμως και μετά ξεκινούσε ακούραστη το έργο της ανελέητης κακοποίησης μας. Άλλες φορές, όταν τελείωνε η προπόνηση και εκείνη έφευγε και μέναμε μόνες μας τα κορίτσια στο προπονητικό κέντρο, μας έπαιρνε δήθεν μετανιωμένη τηλέφωνο για να μας μιλήσει γλυκά. Την επόμενη ημέρα το είχε ήδη ξεχάσει».

Η ωρα της “προπόνησης”

«Από την σκληρή προπόνηση είχαμε όλες τραυματισμούς. Εγώ απέκτησα κοίλη στη μέση και πονούσα πολύ. Γρήγορα αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους για να αποφεύγουμε την 6ημερη προπόνηση. Μια φορά, στην απόγνωση μας, πήγαμε στην αίθουσα της προπόνησης και σπάσαμε την ανάκληση των τζαμιών για να παγώσει η αίθουσα και να γλυτώσουμε. Δεν τα καταφέραμε, συνεχίσαμε κανονικά μέσα στο κρύο. Προσπαθούσαμε να της ξεφύγουμε με κάθε τρόπο. Κάναμε για ψέματα τις άρρωστες. Τίποτα δεν πετύχαινε. Μόνο νεκρή γλύτωνες την προπόνηση. Αν είχες σοβαρό τραυματισμό και δεν μπορούσες να κουνηθείς, σε ανάγκαζε να κάθεσαι εκεί και να παρακολουθείς την μαρτυρική προπόνηση των υπολοίπων.

Ολόκληρο το καλοκαίρι του 1993 το περάσαμε κλεισμένες στους ξενώνες του προπονητικού κέντρου. Μέχρι τον Μάιο του 1994 τα βάσανα μας ήταν τα ίδια σε καθημερινό επίπεδο. Η ίδια κακοποίηση υπήρχε και στην ομάδα των γυναικών, αλλά εκεί, επειδή τα κορίτσια ήταν μεγαλύτερα, αντιδρούσαν κάπως σε αυτές τις συμπεριφορές.

Για εμάς που ήμασταν 12 χρόνων όμως, δεν υπήρχε σωτηρία. Οι γονείς μας δεν αντιδρούσαν παρ’ ότι υποψιάζονταν σε ένα μικρό βαθμό τι συνέβαινε. Δεν ξέρω μέχρι σήμερα να απαντήσω το γιατί δεν ήρθε η αντίδραση τους. Ούτε οι παράγοντες του χώρου μας προστάτεψαν. Δεν τα λέγαμε βέβαια όλα στους γονείς μας, από φόβο. Σύντομα μπήκαμε στο καθεστώς της σιωπής που προκαλεί ο φόβος. Οι παράγοντες όμως γνώριζαν.

Όσο για εμάς, είχαμε την κλασική αντίδραση του θύματος. Δεν μπορείς να έχεις ορθή σκέψη όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνεις καν ότι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβαίνει. Το μυαλό σου μπλοκάρει.

Το μόνο που μας έσωζε ήταν η σχέση που είχαμε μεταξύ μας τα κορίτσια. Ήμασταν πολύ δεμένες, σε ένα δεσμό του τύπου: “ελάτε να αντέξουμε για να τα καταφέρουμε, για να φύγουμε μια μέρα από εδώ”.

Η τρομαχτική έλλειψη του φαγητού, το ότι δεν τρώγαμε ποτέ γλυκό ή τηγανητές πατάτες, αλλά μόνο πρωτεΐνες και σαλάτες, ήταν το λιγότερο. Βέβαια, το ζύγισμα το τρέμαμε. Μονό νερό πίναμε την μέρα πριν ζυγιστούμε. Πιο πολύ μας πείραζε όμως που δεν είχαμε φίλους και κοινωνική ζωή.

Από την άλλη, και η τρομαχτική πίεση για την εξοντωτική δίαιτα δεν ήταν καθόλου αμελητέα. Απορώ για τον εαυτό μου πως δεν έπαθα στη συνέχεια νευρική ανορεξία. Πολλές αθλήτριες στο χώρο έβαζαν δάχτυλο για να κάνουν εμετό το όποιο φαγητό είχαν φάει. Κάποιες έπαθαν νευρική ανορεξία και γλύτωσαν μετά από χρόνια».

Η φυγή από την προπονήτρια του τρόμου

«Μόλις κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο το 1994 στους πανευρωπαϊκούς αγώνες, έφυγα. Είχαμε προλάβει να φέρουμε μετάλλια και από διεθνή meeting αγώνων. Έμεινα για λίγο καιρό ακόμα στην Εθνική ομάδα αλλά στην ουσία είχα αποσυρθεί. Και θέλω να καταγγείλω εδώ, ότι από τα χρήματα που πήραμε για τη νίκη μας, τα μισά λεφτά μας τα έφαγαν οι παράγοντες. Από όσα ήταν να πάρουμε λίγα έφτασαν τελικά στα χέρια μας.

Φεύγοντας από την εθνική ομάδα έπαθα άρνηση. Δεν ήθελα να βλέπω τα μετάλλια μου και τα κύπελλα. Τα εξαφάνισα όλα. Μαζί μου έφυγαν και άλλες δύο συναθλήτριες μου. Δεν άντεξαν ούτε εκείνες. Αισθάνθηκα αμέσως ελεύθερη, σκέφτηκα: “τώρα επιτέλους μπορώ να φάω”.

Η προπονήτρια τότε έκανε μια μίξη ομάδας νεανίδων και γυναικών για να ετοιμάσει το τιμ που θα προσπαθούσε να πάρει πρόκριση για την Ατλάντα. Δεν την πήραν τελικά.

Προσπάθησε να με κρατήσει. Μου είπε ότι με έχει ανάγκη, να μείνω, να προσπαθήσω να πάμε στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Της απάντησα: “δεν αντέχω άλλο, πονάω”. Έφυγα νύχτα.

Κράτησα επαφή με ένα κορίτσι που έμεινε στην ομάδα. Απορώ ακόμα γιατί έμεινε. Μου έλεγε ότι η κατάσταση έγινε στη συνέχεια χειρότερη. Εγώ έφυγα γιατί σκέφτηκα ότι θα ήμουν άρρωστη αν συνέχιζα. Θα ήμουν άρρωστη αν συνέχιζα να τα υπομένω αυτά. Πόναγε και πάρα πολύ η μέση μου βέβαια πια. Είχα μισήσει την προπονήτρια. Ήθελα να πάθει τα ίδια με εμένα, με όλες εμάς.

Στην πραγματικότητα βέβαια ήθελα να προχωρήσω στο άθλημα, ήθελα να παραμείνω αθλήτρια αλλά μέσα σε αυτό φριχτό περιβάλλον δεν γινόταν. Δεν ήθελα να παραμείνω αθλήτρια με αυτό το κόστος. Κανένα παιδί δεν ήθελε αυτό το κόστος. Είναι τεράστιο κόστος να τρως ξύλο για να παραμένεις στο χώρο. Το σώμα σου καταντάει ένα άψυχο αντικείμενο. Ένα αντικείμενο που το τεντώνουν και το τραβάνε απ’ όλα τα μέρη του για να γίνει πιο ελαστικό και για να ανοίξουν οι αρθρώσεις του. Θυμάμαι ότι καθόμασταν για ώρες ολόκληρες στη στάση του σπαγκάτου με την προπονήτρια να κάθεται όλη πάνω μας για να “ανοίξουμε”. Ήμασταν πολύ δυστυχισμένες.

Αυτά τα αθλήματα πρέπει να καταργηθούν με τον τρόπο που γίνονται. Ποιος θα σώσει αυτά τα παιδιά; Οι ίδιοι άνθρωποι που τα έχουν βιώσει και μετά γίνονται και εκείνοι προπονητές; Θέτω ένα ερώτημα στην κοινωνία: Τι πρωταθλητισμό θέλουμε; Παραμορφωμένα σώματα σε κακοποιημένους ανθρώπους; Ας το σκεφτούμε».

Το άρθρο Σοβαρές καταγγελίες και από το χώρο της ρυθμικής γυμναστικής εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Κοινωνία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

σχετικα αρθρα

Ενόργανη γυμναστική: Σοκάρει με τις αποκαλύψεις για “βασανιστήρια” η Μπισμπίκου

Στο OPEN TV μίλησε σήμερα η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου,για τις σοκαριστικές αναμνήσεις της. Η Μπισμπίκου είναι μία από τους 22 αθλητές... Χθες 22:11

Ενόργανη γυμναστική: Επιτροπή θα κάνει έρευνα για τις καταγγελίες

Η διοίκηση της ομοσπονδίας Γυμναστικής (Ε.Γ.Ο.) θα συστήσει τριμελή επιτροπή που θα διερευνήσει τα όσα καταγγέλθηκαν με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της... 08 Απρ 2021, 09:47

Τζούντο: Ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τις καταγγελίες της Μπουκουβάλα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΤ σχετικά με τις καταγγελίες της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα. «H Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ακολουθεί πάντα τον «δρόμο... 27 Μαρ 2021, 19:23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο μαέστρος Νίκος Δανίκας

ΘΑΝΑΤΟΙ Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο μαέστρος Νίκος Δανίκας. Τη δυσάρεστη είδηση, έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο Facebook η θεατρική συγγραφέας Μάρω... 34‘ πριν

Θεσσαλονίκη: 29χρονη κατήγγειλε ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Η Αστυνομία ερευνά την καταγγελία στην οποία προέβη 29χρονη ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της στη Θεσσαλονίκη . Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, τις πρώτες πρωινές... 48‘ πριν

Εφυγε από τη ζωή η τελευταία πρόσφυγας της Καλαμαριάς

ΘΑΝΑΤΟΙ Σε ηλικία 104 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή, η τελευταία πρόσφυγας πρώτης γενιάς που ζούσε στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη Χρυσαυγή Ζουρελίδου-... 1 ώρα πριν

Κρήτη: 55χρονος επιτέθηκε σε οδοντίατρο με φαλτσέτα και σφυρί

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ενας οδοντίατρος στην Κρήτη έζησε σκηνές τρόμου το βράδυ της Παρασκευής, όταν τελείωσε τη δουλειά του, έφυγε από το γραφείο του και πήγε στο ασανσέρ. Ξαφνικά, στην... 1 ώρα πριν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Γιατί ο Καλλίδης δεν έχει κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφο του μετά από 16 χρόνια

Στην εκπομπή «Πρωινό» ήταν καλεσμένος ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Καλλίδης, λίγες ημέρες μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από το «Survivor 4». Ο Καλλίδης μίλησε... 9‘ πριν

Ιταλία: 9.789 νέα κρούσματα και 358 θάνατοι σε μία ημέρα

Συνεχίζεται η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία. Εισικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά κορονοϊού στην Ιταλία, είναι 9.789 και 358... 22‘ πριν

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε ο μαέστρος Νίκος Δανίκας

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο μαέστρος Νίκος Δανίκας. Τη δυσάρεστη είδηση, έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο Facebook η θεατρική συγγραφέας Μάρω... 34‘ πριν

Θεσσαλονίκη: 29χρονη κατήγγειλε ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της

Η Αστυνομία ερευνά την καταγγελία στην οποία προέβη 29χρονη ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της στη Θεσσαλονίκη . Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, τις πρώτες πρωινές... 48‘ πριν

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού και email η εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο δήμος Ωραικάστρου ανακοινώνει ότι από την Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, οι υπηρεσίες του δήμου επαναλειτουργούν, σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ που ισχύουν για τις... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Σοφιανός για υπόθεση Λιγνάδη: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη – Δεν είναι μόνο αυτά που κατηγορείται»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ Στην υπόθεση Λιγνάδη αναφέρθηκε ο Φίλιππος Σοφιανός, στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέλευσης του σωματείου των ηθοποιών. Οπως ο... Σήμερα 19:01

Θεοδωρίδου: “Θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca”

ΕΜΒΟΛΙΑ Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε τη σημερινή ενημέρωση με το θέμα των εκδηλώσεων θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο... Σήμερα 18:48

Μανδαλιανός: «Επιλέγουμε τα μαγαζιά του τόπου μας για τις αγορές μας»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ Το δικό του μήνυμα στήριξης στην τοπική αγορά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου έστειλε με δήλωσή του ο δήμαρχος της περιοχής, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο κ. Μανδαλιανός στο... Σήμερα 17:36

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ομαλοποιείται η σιδηροδρομική κυκλοφορία

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ομαλοποιούνται και πάλι τα δρομολόγια των τρένων. Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, μετά από διάστημα δυο μηνών περίπου (από 16/2),... Σήμερα 17:23

“Ραγίζει” καρδιές η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Ανείπωτος ο πόνος της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ. Η ίδια, καταβεβλημένη,... Σήμερα 16:14

Τζανάκης για Θεσσαλονίκη: «Δείχνει μία εικόνα σταθεροποίησης»

SELF TEST Στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ο κ. Τζανάκης βλέπει εικόνα σταθεροποίησης,... Σήμερα 16:01

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος του δήμου βρήκε τσάντα με 1000 ευρώ και την παρέδωσε

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενας εργαζόμενος στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης βρήκε μία τσάντα με 1000 ευρώ πριν από λίγες ημέρες την οποία και παρέδωσε. Κάτι, που γνωστοποίησε με... Σήμερα 15:16

Εφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Εννυ Μαγιάση

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Θλίψη έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό χώρο η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Αννας-Εννυς Μαγιάση. Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ, η δημοσιογράφος άφησε την... Σήμερα 14:34

Παγώνη: «Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο – Να ανοίξει η εστίαση»

ΕΙΝΑΠ Το άνοιγμα της εστίασης ζήτησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κόσμο δεν αντέχει άλλο», ενώ σημείωσε... Σήμερα 14:28

Μαλεσίνα: 17 οι νεκροί από κορονοϊό έπειτα από γάμο

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό που κόλλησαν έπειτα από γάμο στη Μαλεσίνα. Συγκεκριμένα, στη Μαλεσίνα, ένας γάμος ο οποίος τελέστηκε στις 21 Φεβρουαρίου,... Σήμερα 13:42

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Εσπασε» η Ζίνα Κουτσελίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ Με ένα συγκινητικό βίντεο με φωτογραφίες του Γιώργου Καραϊβάζ υπό τους ήχους του τραγουδιού «Αχ χελιδόνι μου» του Γιώργου Νταλάρα ξεκίνησε σήμερα η εκπομπή «Αλήθειες... Σήμερα 13:09

Χανιά: Επαιζαν τένις και τους ήρθε… σφαίρα στο γήπεδο (ΦΩΤΟ)

ΣΦΑΙΡΑ Από θαύμα γλίτωσαν δύο ερασιτέχνες αθλητές από τη σφαίρα που τους ήρθε την ώρα που έπαιζαν τένις. Το σημειώθηκε σε ιδιωτική επιεχείρηση με γήπεδα τένις στα Χανιά,... Σήμερα 12:43

Τούμπα: «Καμπάνα» τριών χιλιάδων σε καφετέρια

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Καμπάνα» τριών χιλιάδων ευρώ επέβαλλαν οι αρχές σε καφετέρια στην Τούμπα. Τούμπα: Το πρόστιμο αφορούσε στην ιδιοκτησία, καθώς στο περιβάλλον του καταστήματος... Σήμερα 12:41

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Σηκώνουν ρολά από σήμερα

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ Ρολά σηκώνουν από σήμερα (12-04) τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν τα Πρακτορεία που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Όπως αναφέρει... Σήμερα 12:32

Νανά Παλαιτσάκη: Το μήνυμά της μετά το καρδιακό επεισόδιο

ΝΑΝΑ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ Το δικό της «ευχαριστώ» στον κόσμο που της συμπαραστέκεται έστειλε η Νανά Παλαιτσάκη, μέσα από το νοσοκομείο. Επιπλέον, η δημοσιογράφος, Νανά Παλαιτσάκη, η οποία... Σήμερα 10:48

Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σε οκτών συλλήψεις προέβησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο 24ωρο. Θεσσαλονίκη: Οι συλλήψεις αφορούσαν σε παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων... Σήμερα 10:03