
σχετικα αρθρα
Κορονοϊός: Αλλοι 362 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία από Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα... Σήμερα 00:01 Κορονοϊός: Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.844 κρούσματα κορονοϊού και 364 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 350.034 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία... Χθες 23:03 Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει 15,5 ευρώ τη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, σύμφωνα με το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τις δύο... Χθες 21:29 Από το τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού (ηλικίες από 18 έως 59) κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και το χρονοδιάγραμμα και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Απρίλη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 60 ετών.
Επειτα, εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που έχουν νοσήματα αυξημένου κινδύνου και μετά θα ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
«Σε εκείνη τη φάση θα δούμε μήπως υπάρξει προτεραιοποίηση σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους και κατέληξε πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές».
Αναφερόμενος σε στοιχεία θανάτων ηλικιωμένων 80 έως 89 από την αρχή της χρονιάς, τόνισε ότι σημειώθηκαν 1.039 θάνατοι αυτής της ηλικιακής ομάδας με τους 925 να είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 86 να έχουν λάβει έστω και τη μία δόση των εμβολίων.
Το πλάνο για τη παράδοση των εμβολίων:
- Η Pfizer έχει πλάνο διμήνου με 1.550.000 δόσεις τον Μάιο και 1.700.000 δόσεις τον Ιούνιο.
- Η Johnson & Johnson θα στείλει 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
- Η Astrazeneca θα στείλει από 450.000 δόσεις κάθε μήνα για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
- Η Moderna έχει επιβεβαιώσει παράδοση 100.000 δόσεων, περιμένουμε κι άλλες δόσεις από την εταιρεία.
Το άρθρο Εμβόλιο: Τότε «ανοίγουν» τα ραντεβού για τις ηλικίες 18-59 ετών εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.
Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις
Κοινωνία ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣσχετικα αρθρα
Κορονοϊός: Αλλοι 362 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία από Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα... Σήμερα 00:01 Κορονοϊός: Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.844 κρούσματα κορονοϊού και 364 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 350.034 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία... Χθες 23:03 Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει 15,5 ευρώ τη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, σύμφωνα με το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τις δύο... Χθες 21:29