Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΒΕΘ: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: 05 Απρ 2021, 15:07 0

σχετικα αρθρα

«Θέλουμε να ανοίξουμε» – Εντονες κινητοποιήσεις από τους εμπόρους στην Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι έμποροι στην Κοζάνη, οι οποίοι ζητούν έντονα την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Κοζάνη: Οι έμποροι ζητούν να αρθεί η... 12 Απρ 2021, 13:18

Θεσσαλονίκη: “Ανάσα” για το λιανεμπόριο – Κινείται και πάλι η αγορά (ΦΩΤΟ)

Η αγορά στην Θεσσαλονίκη αρχίζει και πάλι να κινείται. Από το πρωί τα καταστήματα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη σήκωσαν ρολά και άρχισαν να διαθέτουν προϊόντα με... 12 Απρ 2021, 12:05

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει το λιανεμπόριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τους καταστηματάρχες να ανεβάζουν και πάλι ρολά. Μαζί με τη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα ανοίξουν και στην Αχαϊα,... 12 Απρ 2021, 08:30

Με ψήφισμά του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι ασφυκτικές είναι οι συνθήκες στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να προηγείται, εφεξής, διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος

« Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατά την σημερινή (5.4.21) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που πλήττονται κατάφωρα από τη συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας, με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.

Το ΕΒΕΘ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επιχειρήσεις-μέλη του, αλλά και απέναντι σε όλο τον παραγωγικό ιστό της πόλης, κρίνει ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται πλέον για την αγορά είναι ασφυκτικές και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι καλοδεχούμενη η πρόθεση της Κυβέρνησης να χορηγήσει οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που θα συνεχίσουν να είναι κλειστές, υπό την προϋπόθεση ότι η στήριξη αυτή θα είναι απολύτως επαρκής.

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για τη μη επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς , ενώ είχε ήδη προβεί στις αναγκαίες προετοιμασίες και δαπάνες για το άνοιγμα των καταστημάτων. Είναι αναγκαίο να προηγείται, εφεξής, διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.

Η αγορά και οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να σεβαστούν απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να λειτουργήσουν κάτω από ένα περιβάλλον ασφάλειας για τον καταναλωτή και τη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Παρόλα αυτά, το ΕΒΕΘ καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να επιδεικνύουν ιδιαίτερη σχολαστικότητα στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αντιλαμβανόμενο τη κόπωση της κοινωνίας και του εμπορικού κόσμου από την πολύμηνη και επαναλαμβανόμενη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων.»

Το άρθρο ΕΒΕΘ: Ψήφισμα για επαναλειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Οικονομία ΕΒΕΘ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

σχετικα αρθρα

Θεσσαλονίκη: “Ανάσα” για το λιανεμπόριο – Κινείται και πάλι η αγορά (ΦΩΤΟ)