Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καιρός: Πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας

Δημοσιεύθηκε: 17 Σεπ 2020, 15:02 0

σχετικα αρθρα

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Καιρός : Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση... Σήμερα 07:48

Ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την ΠΚΜ

Καιρός: Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού... Χθες 16:12

Καιρός: Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ με βροχές και ανέμους

Ο καιρός χαλάει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ετσι, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τη νύχτα της Παρασκευής... Χθες 11:45

Πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα ο Μεσογειακός κυκλώνας, κάτι που επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση στο facebook.

Ο κ. Αρναούτογλου γράφει στην ανάρτηση του: “Μεσογειακός Κυκλώνας και επίσημα πλέον με το ” μάτι” του να βγάζει…μάτι την τελευταία ώρα πλησιάζοντας τη δυτική Ελλάδα!!!”

Καιρός: Σε αυξημένη επιφυλακή και έτοιμοι να αναμετρηθούν με το σπάνιο φαινόμενο που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας από το απόγευμα της και μέχρι και την Κυριακή, δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς στις περιφέρειες Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας στο CNN Greece, εκπρόσωποι των τριών Περιφερειών, τις οποίες κυρίως εκτιμάται ότι θα «επισκεφτεί» ο μεσογειακός κυκλώνας, παρότι δηλώνουν ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπηση τυχόν προβλημάτων, εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους, καθώς πρόκειται για ένα απρόβλεπτο και σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο.

Δυτική Ελλάδα: Kαθαρισμoί χειμάρρων ακόμη και σήμερα

Ο Νίκος Γυφτάκης, Διευθυντής πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δήλωσε μιλώντας στο CNN Greece:

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα καθώς περιμένουμε τα φαινόμενα να ‘χτυπήσουν’ από σήμερα το απόγευμα. Έχουν οριστεί συντονιστικά όργανα και όλος ο μηχανισμός της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή καθώς η περιοχή βρίσκεται στο ‘κόκκινο’ από πλευράς επικινδυνότητας των φαινομένων. Ειδικότερα, αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ καθώς και ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις».

Η Περιφέρεια ακόμη και αυτήν την ώρα, προσπαθώντας να αξιολογήσει τα σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, προχωρεί σε καθαρισμούς χειμάρρων για να προλάαβει τις υπερχειλίσεις υδάτων.

Σημειώνεται ότι η έντονη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την περιοχή, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που στην περιοχή μαίνονται αρκετές φωτιές, με μεγαλύτερη αυτή στα Συχαινά και τη Βούντενη Αχαϊας, η οποία, αν και σε περιορισμένη πλέον έκταση, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είπε στo CNN Greece ο κ. Γυφτάκης, η περιφέρεια βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους πραγματοποιώντας συνεχείς τηλεδιασκέψεις με βάση το σχέδιο «Δάρδανος» το οποίο αποτελεί εξειδίκευση του Σχεδίου Ξενοκράτης στον τομέα των πλημμυρών.

Στερεά Ελλάδα: Αναμένουμε φαινόμενα σαν κι αυτά που έπληξαν την Εύβοια τον Αύγουστο
Σε αυξημένη ετοιμότητα εν αναμονή της επέλασης του «Ιανού» βρίσκεται και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακατζάς, δήλωσε πως σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού οι περιοχές που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο –άρα και σε επιφυλακή- για την κακοκαιρία εντοπίζονται στα ανατολικά της περιφέρειας και ειδικότερα το κομμάτι Καμμένων Βούρλων – Λοκρών ενώ ο κυκλώνας αναμένεται να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς την Εύβοια.

Για το λόγο αυτό, η περιφέρεια είναι σε υψηλή ετοιμότητα από το μεσημέρι της Παρασκευής (οπότε και αναμένεται να πλήξουν την περιοχή ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις) μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

«Τα φαινόμενα θα είναι παρόμοια με εκείνα που έπληξαν την Εύβοια τον περασμένο Αύγουστο».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακατζά, εν αναμονή των έντονων φαινομένων, έχει καθαριστεί το σύνολο των ρεμάτων και των καμένων ενώ ιδιαίτερα ανησυχεί η περιφέρεια για την ένταση που θα έχει το φαινόμενο στην πλημυρόπληκτη Εύβοια.

Με στόχο την αποφυγή νέας τραγωδίας, σήμερα οι τοπικές Αρχές πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον συντονισμό όλων των φορέων, παρουσία όλων των αντιδημάρχων της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας και Εύβοιας καθώς και των διοικητών της αστυνομίας, του λιμενικού και της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, οι δυνάμεις θεωρούνται επαρκείς για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου φαινομένου, παρόλα αυτά υπάρχει ανησυχία λόγω της χρονικής στιγμής με την αλλαγή των εποχών, οπότε τα φαινόμενα εμφανίζονται πιο έντονα και λιγότερο προβλέψιμα.

Τέλος, η Περιφέρεια ενημερώνει τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτά με κινητικά προβλήματα, να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τις ώρες εκδήλωσης του φαινομένου.

Ιόνια νησιά: Σε επιφυλακή για τις ανοχύρωτες περιοχές

Για «ιδιαίτερη επιφυλακή» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενόψει της επέλασης του μεσογειακού κυκλώνα από το απόγευμα της Πέμπτης κάνει λόγο η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

Καθώς το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά –ήδη και οι περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- η περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με την κεντρική πολιτική προστασία όσο και με τους αρμόδιους φορείς όλης της περιφέρειας, όπως οι δήμαρχοι, και οι επικεφαλής της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομία.

«Αναμένουμε ισχυρούς ανέμους και μεγάλο όγκο νερού», τονίζει η περιφερειάρχης τονίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. «Βοηθάμε τους δήμους και συνδράμουμε όπου χρειάζεται ενώ παράλληλα ενημερώνουμε τους πολίτες, στους οποίους απευθύνουμε έκκληση να ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξη και την κατεύθυνση του κυκλώνα».

Επίσης, έχουν ενεργοποιηθεί οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής, στις οποίες παρέχεται ενημέρωση για τους πιθανούς τρόπους συνδρομής.

Η κ. Κράτσα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης επικοινωνία με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Χαρδαλιά, κατά την οποία ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν εκείνο της ενημέρωσης των πολιτών μέσω του «112» ενώ αιτήθηκε να είναι σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ των περιοχών που αναμένονται να πληγούν για την αποφυγή των τεχνικών προβλημάτων.

Αναφερόμενη στον στρατηγικό σχεδιασμό και τα έργα που έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, η κ. Κρατσά παραδέχτηκε ότι η περιφέρεια διαθέτει «ανοχύρωτες περιοχές» καθώς τα προηγούμενα χεόνια τα έντονα φαινόμενα δεν ήταν συχνά, ενώ «δεν είχαμε πιστέψει την απειλή της κλιματικής αλλαγής».

«Αυτή τη στιγμή καθαρίζουμε χειμάρρους και ποτάμια που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες, δεσμεύουμε μηχανήματα ιδιωτών τα οποία έχουμε θέσει σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο και πραγματοποιούμε τεχνικά πλέον έργα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα και στο μέλλον».

Το άρθρο Καιρός: Πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Δες όλες τις τελευταίες ειδήσεις που σε αφορούν, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Huli Ειδήσεις

Χρηστικά ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

σχετικα αρθρα

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Καιρός : Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση... Σήμερα 07:48

Ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την ΠΚΜ

Καιρός: Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού... Χθες 16:12

Καιρός: Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ με βροχές και ανέμους

Ο καιρός χαλάει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ετσι, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τη νύχτα της Παρασκευής... Χθες 11:45

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΕΝΦΙΑ «εριξε» το Taxisnet

TAXISNET Στο Taxisnet αναρτώνται από σήμερα τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, που βαρύνει και φέτος περισσότερους από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Η πλατφόρμα του Taxisnet «έπεσε»... Σήμερα 08:43

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΥ Καιρός : Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση... Σήμερα 07:48

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

ΓΙΟΡΤΗ Σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου είναι η μετάστασις του ευαγγελιστού Ιωάννου του θεολόγου, Αγίου και δικαίου Γεδεών. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή. Ανατολή... Σήμερα 07:30

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χρηματοδότηση αλιέων που επλήγησαν από τον κορονοϊό

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τον κορονοϊό αλιείς. Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης... Χθες 22:22

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Νίκη Κεραμέως: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις»

Σχολεία των περιοχών Κορινθίας και Αρκαδίας επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της, συνομίλησε με... 8‘ πριν

Γιάννης Μπέζος: «Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο η πλοκή του “Παρουσιάστε”»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος στον Τηλεθεατή και τη δημοσιογράφο Μαρία Κεφαλά με αφορμή την έναρξη της νέας κωμικής σειράς του ΑΝΤ1,... 21‘ πριν

Με το J2US συζητά η Δήμητρα Λιάνη – Παπανρέου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το J2US αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις τηλεοπτικές μας οθόνες και πολλοί είναι αυτοί που έχουν συζητήσει για τη συμμετοχή τους στο show. J2US: Σήμερα, ο... 35‘ πριν

Συνεχίζει να «γονατίζει» Βραζιλία και Μεξικό ο κορονοϊός

Το υπουργείο Υγείας στη Βραζιλία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 31.911 κρούσματα και 729 νεκρούς από κορονοϊό. Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη... 47‘ πριν

Δείτε ακόμα

Καιρός: Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ με βροχές και ανέμους

ΕΜΥ Ο καιρός χαλάει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ετσι, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τη νύχτα της Παρασκευής... Χθες 11:45

Καιρός: Χαλάει το Σαββατοκύριακο

ΚΑΙΡΟΣ Καιρός: Από σήμερα το βράδυ κιόλας, πρόκειται να επιδεινωθεί ο καιρός στη χώρα μας. Καιρός: Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας... Χθες 10:59

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή σήμερα (25/9)

534 ΕΥΡΩ Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιείται νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Επίδομα 534 ευρώ: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του... Χθες 08:41

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΥ Καιρός : Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Μεταφορά... Χθες 07:48

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

ΓΙΟΡΤΗ Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου είναι των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα γιορτάζουν Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα,... Χθες 07:30

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ (24/9): Οι τυχεροί αριθμοί

ΟΠΑΠ Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (24/9) η κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ του ΟΠΑΠ . Σήμερα το ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει 3.900.000 ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης (2.185) είναι 8, 29, 33,... 24 Σεπ 2020, 22:05

Συντάξεις: Ξεκίνησε η καταβολή για τον Οκτώβριο

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Το ΙΚΑ καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020, όπως και τους προηγούμενους μήνες, με βάση τον ΑΜΚΑ με στόχο την αποφυγή συνωστισμού, λόγω της covid19. Οι... 24 Σεπ 2020, 20:17

Υπουργείο Μεταφορών: Νέες διευκρινίσεις για τις άδειες οδήγησης

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μετά την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το εάν ή όχι μπορούν οι κάτοχοι άδειας... 24 Σεπ 2020, 15:13

Τηλεργασία: Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις για τους εργαζόμενους

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Μέχρι την Παρασκευή 25/09, έχουν τη δυνατότητα οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα να δηλώσουν στην «Εργάνη» ποιοι εργαζόμενοί τους θα απασχολούνται με τηλεργασία.... 24 Σεπ 2020, 10:40

Τι αλλάζει στο δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας έως 125 κ.εκ

ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Από εδώ και στο εξής αυτός που έχει δίπλωμα για την οδήγηση αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορεί να οδηγήσει και μοτοσικλέτα μέχρι και 125 κ.εκ χωρίς εξετάσεις και... 24 Σεπ 2020, 09:35

«Συν-εργασία»: Τελευταία μέρα για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Αυγούστου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2020, λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεως στον μηχανισμό «Συν-εργασία» των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, της υποβολής... 24 Σεπ 2020, 09:04

Πολύωρη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Πολύωρη διακοπή νερού θα σημειωθεί στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, λόγω εργασιών της ΕΥΑΘ. Πιο συγκεκριμένα η διακοπή νερού θα σημειωθεί από τις 9:00 πμ έως... 24 Σεπ 2020, 08:29

Σαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου. 787 – Ξεκινά τις εργασίες της η Δεύτερη Σύνοδος της Νίκαιας. 1180 – Πεθαίνει... 24 Σεπ 2020, 08:02

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΥ Καιρός : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και αργότερα στα νότια, τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο... 24 Σεπ 2020, 07:48

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

ΓΙΟΡΤΗ Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου είναι των Πρωτομάρτυρος Θέκλης, Οσίου Κόπριος, Ανάμνηση θαύματος της Θεοτόκου της Μυρτιδιώτισσας, Αγίας Πέρσης. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα... 24 Σεπ 2020, 07:30

ΑΣΕΠ: Aναστολή εξυπηρέτησης κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία

ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ: Τα μέτρα προφύλαξης από τους κινδύνους της πανδημίας, οδήγησαν το ΑΣΕΠ να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση για την εξυπηρέτηση του κοινού. Συγκεκριμένα... 23 Σεπ 2020, 22:05