Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εβρος: Για «Τούρκικη εισβολή στην Ελλάδα» μιλά ο αγγλικός Τύπος

Δημοσιεύθηκε: 23 Μαϊ 2020, 13:38 0

σχετικα αρθρα

Ν. Δένδιας για Τουρκία: «Θα μπορούσαν να γυρίσουν μπούμερανγκ όσα κάνει»

Ότι όσα κάνει η Τουρκία θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. Για τις τουρκικές προκλήσεις, τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τα... Σήμερα 14:35

Χ. Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνει ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ. Σε αυτή, ο Χουλουσί Ακάρ σημειώνει ότι η Τουρκία θέλει να... Σήμερα 13:57

Ανοίγουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης – Ανοίγουν και τα σύνορα της Ισπανίας

Τα εξωτερικά της σύνορα αναμένεται να ανοίξει πλήρως η Ευρωπαϊκή Ένωση, έως τα τέλη Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η Ευρώπη αίρει τους περιορισμούς στα ταξίδια προς και από... Χθες 22:36

Σε ρήξη οδηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ελλάδα και τον Εβρο.

Κορυφαία βρετανικά μέσα σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το γεγονός, κάνοντας λόγο για «Εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Ελλάδα», αλλά και «αμφισβητούμενα σύνορα» στον Εβρο.

Συγκεκριμένα, η αγγλική εφημερίδα, Daily Mail ,αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, εγκαθιστούν τη σημαία τους και στήνουν στρατόπεδο κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων.

Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης Ελλάδα στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Εβρου στο Μελισσοκομείο.

Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τώρα μια σταθερή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες.

Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία από ένα δέντρο. Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση».

Στην εφημερίδα, μάλιστα, υπάρχει αναρτημένη και σχετική φωτογραφία από το σημείο:

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η The Sunη οποία έχει προχωρήσει σε εκτεταμένο φωτορεπορτάζ σχετικά με το γεγονός.

Σε αυτό, μάλιστα, αναφέρει και το γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στους πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως σημειώνει, «είναι εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Αναφορά στο γεγονός που διαδραματίζεται στην Ελλάδα πραγματοποιεί και η Express, η οποία μιλά για «εισβολή και κατάκτηση στα αμφισβητούμενα σύνορα».

Ακόμη, αναφέρει ότι «Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό σήκωσαν επίσης μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο», επικαλούμενη ελληνικές πηγές.

«Fake news» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα το ΥΠΕΞ

«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) με ανακοίνωσή του, μετά τα διατρέξαντα στην περιοχή που βρίσκεται στον Εβρο.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», αναφέρεται για τον Εβρο, με το ΥΠΕΞ να συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Το υπουργείο Εξωτερικών, χθες (22/5), απέστειλε διάβημα στην Τουρκία σχετικά με το ζήτημα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Το διάβημα της ελληνικής πλευράς

Σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προχώρησε η Αθήνα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου στην Ελλάδα, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Το θέμα προέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Εβρου, με αφορμή την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.

Ο λόγος γίνεται για τη θέση Μελισσοκομείο, στο νότιο Εβρο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο που πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Εκεί, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 35 στρατιώτες).

Η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα αυτό δεν είναι νέα και σχετίζεται με την αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου, η οποία έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει, δημιουργώντας εκεί μια νησίδα.

Τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια περιοχή η οποία αγγίζει τα 16 στρέμματα. Με την παρουσία τους, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας εμποδίζουν τις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς κι ενώ επίκειται η επέκταση του φράχτη και στον Νότιο Εβρο.

Για τη διαμαρτυρία της, η Αθήνα επικαλείται τους χάρτες με τους οποίους χαράχθηκαν τα σύνορα το 1923 και από τότε κάποια σημεία του επιβεβαιώθηκαν ξανά, ακριβώς λόγω της ανάγκης υπολογισμού των αλλαγών που επήλθαν στο ανάγλυφο από την αλλαγή του ρου του ποταμού σε κάποια σημεία.

Αντίδραση της αντιπολίτευσης μετά το διάβημα και αυστηρή απάντηση από τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια

Να ενημερώσει άμεσα η κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα για «τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Εβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει», ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους για την Ελλάδα και τον Εβρο ότι:

«Χθες ο υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή» και ακολούθως ρωτούν τον υπουργό:

«Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;

Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού; Ποια είναι η θέση του υπουργείου Άμυνας για το θέμα»”.

Κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα και προειδοποιούν ότι «έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».

Τι απαντά στον   ο αρμόδιος υπουργός

«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κ.Ο. του , Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα.

Επίσης, σημειώνει πως «ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη 21/5, αλλά την Τετάρτη 20/5, αναφέρθηκε όχι στο ποια ήταν, αλλά στο ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

“Διότι ξέρετε, οι δίαυλοι, μπορεί να υπάρχουν, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να υπάρχει καλή θέληση ν’ ακούσουν αυτά που θέλουμε να τους πούμε”».

Υπογραμμίζει πως «στην πραγματικότητα επίσης, ουδείς υποβάθμισε το ζήτημα στον Εβρο».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και με βάση την καταγραφή των συμβάντων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από σειρά επαφών όλες τις προηγούμενες ημέρες, προέβη και σε ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν , σχετικά με την πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερρών.

Επισημαίνει επίσης πως σε ρηματική διακοίνωση προέβη ακόμη, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Μιχάλης Διάμεσης, στην οποία αναφέρεται ότι η κατασκευή του φράκτη στον Εβρο γίνεται επί ελληνικού εδάφους, ως απάντηση σε προηγούμενη τουρκική ρηματική διακοίνωση, με παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σημειώνει πως «το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν οι τομεάρχες του  συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites».

Καταληκτικά, τονίζει πως «από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να πορεύεται, χωρίς μεγαλοστομίες και υστερικές κραυγές, στον δρόμο της αποφασιστικής υπεράσπισης της χώρας, όπως έπραξε πρόσφατα, κατά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, και πάλι στον Εβρο».

Το άρθρο Εβρος: Για «Τούρκικη εισβολή στην Ελλάδα» μιλά ο αγγλικός Τύπος εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Κοινωνία ΕΒΡΟΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

σχετικα αρθρα

Ν. Δένδιας για Τουρκία: «Θα μπορούσαν να γυρίσουν μπούμερανγκ όσα κάνει»

Ότι όσα κάνει η Τουρκία θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. Για τις τουρκικές προκλήσεις, τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τα... Σήμερα 14:35

Χ. Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνει ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ. Σε αυτή, ο Χουλουσί Ακάρ σημειώνει ότι η Τουρκία θέλει να... Σήμερα 13:57

Ανοίγουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης – Ανοίγουν και τα σύνορα της Ισπανίας

Τα εξωτερικά της σύνορα αναμένεται να ανοίξει πλήρως η Ευρωπαϊκή Ένωση, έως τα τέλη Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η Ευρώπη αίρει τους περιορισμούς στα ταξίδια προς και από... Χθες 22:36

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξάνθη: Κάνουν έξωση σε οικογένεια επειδή… ενοχλούσε το παιδί της με αυτισμό

ΞΑΝΘΗ Σάλο έχει προκαλέσει στην Ξάνθη η καταγγελία ενός πατέρα ότι του κάνουν έξωση επειδή το παιδί του που έχει αυτισμό… ενοχλεί τους γείτονες. Ειδικότερα, όπως... 13‘ πριν

Καβάλα: Αναβάλλεται το “Wood Water Wild Festival” λόγω κορονοϊού

ΚΑΒΑΛΑ Αναβάλλεται τελικά το “Wood Water Wild Festival” που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του “Wood Water Wild... 39‘ πριν

Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμη ένα χειρουργείο για την Ιωάννα

ΑΘΗΝΑ Δεν τελειώνει η ταλαιπωρία της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι. Και αυτό, γιατί σε ακόμα ένα χειρουργείο θα υποβληθεί σήμερα η 34χρονη Ιωάννα μετά... 1 ώρα πριν

Τουρισμός: Προβληματισμός για τα πιθανά “εισαγόμενα” κρούσματα κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ Μεγάλη είναι η ανησυχία στη χώρα σχετικά με τα πιθανά… εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα σύνορα για τους τουρίστες ανοίγουν... 1 ώρα πριν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Ξάνθη: Κάνουν έξωση σε οικογένεια επειδή… ενοχλούσε το παιδί της με αυτισμό

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ξάνθη η καταγγελία ενός πατέρα ότι του κάνουν έξωση επειδή το παιδί του που έχει αυτισμό… ενοχλεί τους γείτονες. Ειδικότερα, όπως... 13‘ πριν

Αυτά είναι τα λάθη στη διατροφή και ανατροφή ενός κουταβιού

Τόσο η διατροφή όσο και η ανατροφή ενός κουταβιού είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και τη μακροζωία του ζώου. Μάλιστα, τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται σε αυτές τις... 26‘ πριν

Καβάλα: Αναβάλλεται το “Wood Water Wild Festival” λόγω κορονοϊού

Αναβάλλεται τελικά το “Wood Water Wild Festival” που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του “Wood Water Wild... 39‘ πριν

Κύπρος: Λειτουργούν και πάλι τα αεροδρόμια

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά η Κύπρος και μάλιστα από την ερχόμενη Τρίτη ανοίγει τα αεροδρόμιά της για να υποδεχθεί τους... 1 ώρα πριν

Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στους Αμπελόκηπους

Στην πλατεία Επταλόφου και στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε εξόρμηση σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Στόχος της... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Θρήνος για 20χρονο στην Κρήτη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/6) στην Κρήτη σε ΕΚΑΒ αλλά και Πυροσβεστική. Ο συναγερμός, αφορά έναν 20χρονο που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του... Σήμερα 15:40

Καμάρα: Κ. Ζέρβας και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές φόρεσαν γάντια και… καθάρισαν! (ΦΩΤΟ)

ΚΑΜΑΡΑ Πλαστικά γάντια μίας χρήσης φόρεσαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να καθαρίσουν την περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας από σκουπίδια. Μια... Σήμερα 15:00

Ντοκουμέντο του Ελληνα αγνοούμενου στο Λονδίνο – Η εικόνα σόκαρε τη σύντροφό του (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΗΝΑΣ Σίγουροι ότι πρόκειται για τον Γιάννη δηλώνουν η βρετανική αστυνομία και η σύντροφός του. Το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής ντοκουμέντο για την εξαφάνιση του... Σήμερα 14:48

Νέα σύλληψη για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ακόμη μία σύλληψη, για παράνομη μεταφορ ά αλλοδαπών, πραγματοποίησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας... Σήμερα 13:44

Θρήνος στην Ηλεία: Κατέληξε τελικά η 27χρονη

ΗΛΕΙΑ Θρήνος στην Ηλεία, αφού κατέληξε η 27χρονη η οποία νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από τη γέννα της. Η άτυχη κοπέλα έφερε στην κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι... Σήμερα 13:18

Θεσσαλονίκη: 39 συλλήψεις για παράνομη διαμονή αλλοδαπών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 39 συλλήψεις πραγματοποίησαν χθες (5/6) οι αρχές , με τους συλληφθέντες να διαμένουν μη κατέχοντας τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 39... Σήμερα 12:50

Σέρρες: 64χρονος «γκρέμισε» χελιδονοφωλιά και συνελήφθη (ΦΩΤΟ)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εναν 64χρονο άνδρα συνέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αρχές στις από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης στις Σέρρες. Ο συλληφθείς πραγματοποιούσε εργασίες στο σπίτι... Σήμερα 12:37

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μαριές της Ζακύνθου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φλόγες απείλησαν το... Σήμερα 11:45

Νεκρός 35χρονος εργαζόμενος σε πλοίο στον Πειραιά

ΘΑΝΑΤΟΣ Ένας 35χρονος, εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου, έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS», Λιβερικής σημαίας. Το... Σήμερα 10:40

Επίθεση με βιτριόλι: Σε εταιρία χημικών εργαζόταν ο πρώην του θύματος!

ΑΘΗΝΑ Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, προβαίνοντας σε μία αποάλυψη. Ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι ο πρώην σύντροφός του... Σήμερα 09:48

Κιλκίς: Περιορισμός κυκλοφορίας μεταναστών στη Νέα Καβάλα

ΚΙΛΚΙΣ Περιορισμός τέθηκε στην κυκλοφορία των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στη δομή φιλοξενίας του Πολυκάστρου στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, με κοινή απόφαση των υπουργών... Σήμερα 09:09

Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Εντολή Χαρδαλιά για εκκένωση χωριού

ΖΑΚΥΝΘΟΣ Σφοδρές πυρκαγιές έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ζάκυνθο. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του... Σήμερα 08:56

Με νοσηλευτές στο χώρο ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Επαναλειτουργεί, εναρμονισμένο με τις νέες συνθήκες, το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα, με απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής... Σήμερα 00:04

Νωπά τρόφιμα θα διανείμει η ΠΕ Ημαθίας

ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ Νωπά τρόφιμα θα διανεμηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, Πέμπτη 11 Ιουνίου, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και σε... Χθες 23:16

Συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης σε Εθνικές και Περιφερειακές Οδούς η ΠΚΜ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Νέες εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια της ΠΚΜ , σε Εθνικές και Επαρχιακές Οδούς στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι εργασίες συντήρησης θα... Χθες 23:03

Νίκος Χαρδαλιάς: Μήνυμα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ Με μήνυμα στα social media ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή στους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ο Νίκος Χαρδαλιάς... Χθες 22:48