Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βελβεντό Κοζάνης: Ο μικρός «παράδεισος» ανάμεσα στα Πιέρια Ορη και την κοιλάδα του Αλιάκμονα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε: 13 Μαρ 2020, 12:06 0

σχετικα αρθρα

Κορονοϊός: Κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική βρέθηκε θετική στον ιό

Κορονοϊός: Ενα κορίτσι που συμμετείχε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Κορονοϊός: Το παιδί πριν από μερικές ημέρες ανέβασε πυρετό. Οι... Σήμερα 13:40

Κορονοϊός: Εξαρση της πανδημίας τέλη Ιουλίου “δείχνει” το ΑΠΘ

Κορονοϊός: Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου... Χθες 20:00

Κορονοϊός – Ελλάδα: Που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 41. Κορονοϊός: Οπως και κάθε μέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα η προέλευσή τους. Συγκεκριμένα,... Χθες 18:42

Βελβεντό. Αυτόν τον τόπο η φύση τον ξεχώρισε και τον ευλόγησε με όλα της τα δώρα…

Το Βελβεντό Κοζάνης αναμφισβήτητα είναι ένας μικρός «παράδεισος», «κρυμμένος» εκεί όπου τα Πιέρια Ορη συναντούν την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.

Χτισμένο στους πρόποδες των δυτικών Πιερίων, αγναντεύει τη λίμνη και την κατάφυτη κοιλάδα που σχηματίζει ο ποταμός Αλιάκμονας, γεμάτη από υπέροχους οπωρώνες, που δίνουν τα εκλεκτά φρούτα Βελβεντού (ροδάκινα και μήλα) καθώς και φημισμένα αμπέλια.

Σε όποια πλευρά του και αν στραφείς, προς τη λίμνη ή το βουνό, ανακαλύπτεις πως τούτος ο τόπος είναι ευλογημένος από τη φύση. Τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καταρράκτες, φυσικές λιμνούλες, καταπράσινα αλσύλλια, εντυπωσιακοί βράχοι, λεύκες, πλατάνια και παγωμένες πηγές. Για τους λάτρεις της φύσης, το Βελβεντό αποτελεί τον ιδανικό προορισμό.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, για τη γραφική αυτή κωμόπολη, που απέχει 33 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και κατοικείται από περίπου 4.000 κατοίκους.

Περιποιημένα σπίτια, γραφικά σοκάκια, φιλόξενοι κάτοικοι

Καθώς προσεγγίζετε το χωριό, από την πλευρά της Κοζάνης και αφού περάσετε την ειδυλλιακή γέφυρα των Σερβίων, στα αριστερά σας βλέπετε τη λίμνη και στα δεξιά σας υψώνονται τα Πιέρια Ορη. Οι οπωρώνες και ο όμορφος κάμπος θα σας τραβήξουν αρχικά την προσοχή ενώ, όταν μπείτε στο χωριό, και βρεθείτε στο ιστορικό κέντρο του, θα ανακαλύψετε ένα νέο όμορφο κόσμο. Περιηγηθείτε στα στενά γραφικά σοκάκια του Βελβεντού, που όλα τους… οδηγούν σε μικρές εκπλήξεις!

Σπίτια μικρά και μεγάλα, άλλα παραδοσιακά, με στοιχεία μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και άλλα πιο σύγχρονα, με ντόπιο χαρακτήρα, πεντακάθαρες αυλές στολισμένες με λουλούδια, μικρές και μεγάλες πλατείες με όμορφες ταβερνούλες και καφενεδάκια, καθώς και ιδιαίτερες γωνιές που θα σας τραβήξουν την προσοχή.

Οπως την προσοχή θα σας τραβήξουν και οι ιδιαίτερα φιλόξενοι και εξωστρεφείς κάτοικοι του Βελβεντού, που σπεύδουν αμέσως να σε εξυπηρετήσουν και να μιλήσουν για τον τόπο τους.

Βελβεντό: Μακρόχρονη ιστορία και πλούσια βυζαντινή παράδοση

Ναι, το Βελβεντό Κοζάνης είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό της Μακεδονίας, όπου η φύση έβαλε τα… δυνατά της. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η μακρόχρονη ιστορία του και η πλούσια βυζαντινή του παράδοση είναι εμφανής σε κάθε σημείο.

Στην περιοχή υπάρχουν ίχνη αρχαίων περιτειχισμένων οικισμών ενώ τα αξιόλογα Βυζαντινά, μεταβυζαντινά και νεότερα μνημεία του Βελβεντού μαρτυρούν τη σημαντική ανάπτυξη του τόπου κατά τη νεότερη εποχή. Μάλιστα, κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, παρουσίασε οικονομική και πνευματική άνθηση.

Σήμερα στο Βελβεντό σώζονται αμέτρητες εκκλησίες και ξωκκλήσια, από τα οποία έχουν κηρυχτεί διατηρητέα μνημεία ένας βυζαντινός ναός, τρεις μεταβυζαντινοί, μία Μονή και τέσσερα ξωκκλήσια με τοιχογραφίες τεράστιας καλλιτεχνικής αξίας Στην πανέμορφη κωμόπολη σώζεται επίσης, μία σημαντική συλλογή εικόνων και ιερών κειμηλίων του 15ου και 19ου αιώνα, μοναδική στο Νομό Κοζάνης.

Ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο του Βελβεντού αποτελεί η εκκλησία της πολιούχου, Κοίμησης της Θεοτόκου. Πρόκειται για τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, που κατέχει τη θέση παλαιότερου ναού. Διαθέτει αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και τοιχογραφίες, που συνθέτουν ένα αριστούργημα εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Εγκαινιάστηκε το έτος 1804 και ολοκληρώθηκε το 1807.ενώ το πυργοειδές καμπαναριό είναι χτισμένο το 1873.

Αγιος Μηνάς

Ο παλαιότερος ναός στο Βελβεντό είναι του Αγίου Μηνά και βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης. Πρόκειται για μικρό, μονόχωρο βυζαντινό Ναό, που χρονολογείται κατά τον 12ο αιώνα μ.Χ. Είναι ξυλόστεγος, με νεότερο νάρθηκα και ανοικτή στοά στη νότια πλευρά. Εχει κτιστεί επάνω σε πρωιμότερο συγκρότημα λουτρού των παλαιοχριστιανικών χρόνων.

Ο χώρος λειτούργησε σε μεταγενέστερες περιόδους και ως κοιμητηριακός, όπως δείχνουν αλλεπάλληλοι κιβωτιόσχημοι, κυρίως, και λακκοειδείς τάφοι.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει επίσης τον Αγιο Νικόλαο που χρονολογείται τον 16ο αιώνα (με τοιχογραφίες 16ου αιώνα και ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1591), τον Αγιο Γεώργιο (Τσιτσιρίκη) με θαυμάσιες τοιχογραφίες του 13ου αιώνα καθώς και τα περίπου 80 γραφικά και πανέμορφα ξωκλήσια που κοσμούν την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού.

Κατά την επίσκεψή σας στο Βελβεντό Κοζάνης, αξίζει να δείτε το Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί πολύτιμα εκθέματα από την ιστορία και την παράδοση της πόλης.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει σίγουρα να αναφέρουμε πως εδώ γεννήθηκε, μεταξύ άλλων, ο αρχιτέκτονας – πολεοδόμος Σταμάτης Kλεάνθης (1802-1862), ο οποίος εκπόνησε μαζί με το γερμανό μηχανικό Εδουάρδο Σάουμπερτ, φίλο και συνεργάτη του, το πρώτο πολεοδομικό σχέδιο της νεότερης Aθήνας κατά τα έτη 1832-1833, και ο παιδαγωγός Xαρίσιος Παπαμάρκου (1844-1906).

Μάθετε και αυτό για το Βελβεντό

  • Εναλλακτικές ονομασίες για το Βελβεντό είναι ο Βελβενδός ή ο Βελβεντός ή το Βελβενδό.
  • Το όνομα του οικισμού δόθηκε, κατά την επικρατέστερη άποψη, από ελληνόφωνους Λατίνους αποίκους ή από στρατιώτες που κατάγονταν από το σημερινό Benevento της Ιταλίας σε ανάμνηση του τόπου τους, είτε από τις αρχαίες Ούαλλες, πόλη που αναφέρει ο Πτολεμαίος.
  • Πιθανολογείται όμως πως κάποια σχέση υπάρχει με την αρχαία θρακική θεότητα Βένδιδα -αντίστοιχη της θεάς Αρτέμιδος-, η οποία ήταν προστάτιδα της φύσης και έτρεχε στα δάση ρίχνοντας τα βέλη της.
  • Μερικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τον Βελβεντό και συγκεκριμένα στο ύψωμα Παλιοχώρα, καθώς και στην κοντινή τοποθεσία Γράτσιανη, έχουν εντοπιστεί λείψανα αρχαίου οικισμού.
  • Η περιοχή, έχει ταυτιστεί με το ροδάκινο, τους οργανωμένους συνεταιρισμούς και την πρωτοπορία στη διάθεση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (ΑΣΕΠΟΠ κ.α.).

Διαμονή στο Βελβεντό

Για τη διαμονή σας στο Βελβεντό Κοζάνης, το Thes.gr σας προτείνει το Ξενοδοχείο «Αγνάντι». Βρίσκεται πραγματικά σε μία καταπληκτική τοποθεσία και όπως μαρτυρά και το όνομά του, έχει υπέροχη θέα προς όλη την περιοχή.

Το Ξενοδοχείο «Αγνάντι» είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο του Βελβεντού, στους πρόποδες των Πιερίων. Από εκεί μπορεί κανείς να αγναντέψει το βουνό, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα και την υψηλή γέφυρα. Είναι χτισμένο ανάμεσα σε πλατάνια, βελανιδιές και καρυδιές (με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον). Αποτελεί ιδανικό τόπο ξεκούρασης όλες τις εποχές αλλά και σημείο εκκίνησης για διάφορες εκδρομές στη γύρω περιοχή.

Φυσικά το επιλέξαμε για την υπέροχη θέα και τοποθεσία του, αλλά και για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που διαθέτει. Οπως επίσης και για την άριστη ξενοδοχειακή υποδομή.

Ξενοδοχείο «Αγνάντι»
Τηλέφωνο 24640 49002

Μην παραλείψετε

-Να επισκεφθείτε τον καταρράκτη του Σκεπασμένου και να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής.
-Να επισκεφθείτε την τοποθεσία Μετόχι, με τα άφθονα πηγαία νερά, που αποτελεί προσφιλή τοποθεσία αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες.
-Να επισκεφθείτε τα οινοποιεία της περιοχής και να δοκιμάσετε το εκλεκτό τους κρασί.
-Να επισκεφθείτε τους συνεταιρισμούς και να πάρετε εκλεκτά φρούτα (ροδάκινο, μήλο) καθώς και ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, όπως μαρμελάδες κτλ.
-Να απολαύσετε με την παρέα σας νοστιμότατους μεζέδες, ντόπιο τσίπουρο, κρασί ή τον καφέ σας στις όμορφες ταβέρνες και στα καφέ του.

Με πληροφορίες από Wikipedia.org, touristorama.com

Το άρθρο Βελβεντό Κοζάνης: Ο μικρός «παράδεισος» ανάμεσα στα Πιέρια Ορη και την κοιλάδα του Αλιάκμονα (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Thes.

Αποδράσεις ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

σχετικα αρθρα

Κορονοϊός: Κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική βρέθηκε θετική στον ιό

Κορονοϊός: Ενα κορίτσι που συμμετείχε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Κορονοϊός: Το παιδί πριν από μερικές ημέρες ανέβασε πυρετό. Οι... Σήμερα 13:40

Κορονοϊός: Εξαρση της πανδημίας τέλη Ιουλίου “δείχνει” το ΑΠΘ

Κορονοϊός: Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου... Χθες 20:00

Κορονοϊός – Ελλάδα: Που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 41. Κορονοϊός: Οπως και κάθε μέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα η προέλευσή τους. Συγκεκριμένα,... Χθες 18:42

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 ξεχωριστές παραλίες για μπάνιο και δύο εναλλακτικές προτάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Αν αναζητάτε οάσεις δροσιάς, απολαυστικές παραλίες ακόμη και πιο εναλλακτικές προτάσεις που συνδυάζουν βουνό, δροσιά και νερό, το Thes.gr είναι εδώ! Σας προτείνουμε... 26 Ιουν 2020, 15:00

Σιδηρόκαστρο: Ανακαλύψτε το… μύθο και την ιστορία που διηγείται το Βυζαντινό Κάστρο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Σιδηρόκαστρο: Σε ύψωμα 155 μέτρων δεσπόζει πάνω από την πόλη του Σιδηροκάστρου το Βυζαντινό Κάστρο. Με πανοραμική θέα στο Σιδηρόκαστρο, τον ποταμό Στρυμόνα, το... 17 Ιουν 2020, 18:34

Περιήγηση στην Αρχαία Πέλλα, τη «μεγίστη των εν Μακεδονία πόλεων» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ Η Κεντρική Μακεδονία κρύβει αμέτρητους θησαυρούς στα ενδότερα της, θησαυρούς που βρίσκονται εκεί για χιλιάδες χρόνια και μας καλούν να τους ανακαλύψουμε. Μεταξύ... 01 Ιουν 2020, 18:02

Formula 1: “Εκκίνηση” τον Ιούλιο με το γκραν πρι της Αυστρίας

FORMULA 1 Επιβεβαιώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση της Αυστρίας η διεξαγωγή του γκραν πρι Formula 1 στην πίστα του Σπίλμπεργκ, που θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο. Ειδικότερα, η... 30 Μαϊ 2020, 19:43

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ροη ειδησεων

Στην κατηγορία 3 ο κίνδυνος φωτιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για αύριο (13/7)

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική... 15‘ πριν

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα πληρωθούν

Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι. Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε... 27‘ πριν

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Τουρκία: “Παρέμειναν απολίτιστοι και άξεστοι”

Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε στην Τουρκία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Με αφορμή την απόφαση για την Αγία Σοφία, σημειώνει πως η Τουρκία δεν έχει αλλάξει.... 40‘ πριν

Ροναλντίνιο: Μετά από τέσσερις μήνες παραμένει σε περιορισμό σε ξενοδοχείο

Ροναλντίνιο : Συνεχίζονται τα δικαστικά προβλήματα για τον Βραζιλιάνο άσο του ποδοσφαίρου. Δικαστήριο της Παραγουάης, απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του... 1 ώρα πριν

Δένδιας: “Η Τουρκία υπερβαίνει τα εσκαμμένα με την Αγία Σοφία”

Αγία Σοφία : Το μήνυμα πως πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της ΕΕ, της UNESCO και του ΟΗΕ για την Αγία Σοφία και πως η Ελλάδα θα μετατραπεί σε φορέα αντίληψης της... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

Εξόρμηση στο μοναδικό Παγγαίο (ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΑΔΑ Ενα από τους πιο εντυπωσιακούς και ξεχωριστούς προορισμούς είναι το Ορος Παγγαίο. Το επιβλητικό και θρυλικό βουνό που εκτείνεται στους νομούς Καβάλας και Σερρών,... 17 Μαϊ 2020, 12:08

H πανέμορφη Ευρυτανία και οι ιστορικές γωνιές της

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Αυθεντική τελειότητα με φαράγγια, καταπράσινα βουνά και εκατοντάδες ρυάκια όπως και ατελείωτα ιστορικά στοιχεία σε μία μαγευτική περιοχή. Το Καρπενήσι και τα γύρω... 10 Μαϊ 2020, 14:45

Αγναντεύοντας από τη Νεράιδα τη γέφυρα και τη λίμνη του Αλιάκμονα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ Σε μία γραφική τοποθεσία, μισή περίπου ώρα μακριά από την πόλη της Κοζάνης, μπορείτε να απολαύσετε την πιο όμορφη θέα. Πάνω από τον ψηλό λόφο του οικισμού Νεράιδα θα... 17 Απρ 2020, 13:51

Μία εναλλακτική απόδραση στο Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΑΔΑ Που να φανταστεί κανείς, διασχίζοντας έναν απλό επαρχιακό δρόμο, τι μπορεί να ανακαλύψει από την… κάτω πλευρά του δρόμου! Κρυστάλλινα νερά, αιωνόβια πλατάνια,... 26 Φεβ 2020, 17:30

Τέσσερις top αποκριάτικες αποδράσεις στην Ελλάδα που θα σας μείνουν αξέχαστες!

ΑΠΟΚΡΙΕΣ Ατέλειωτος χορός και τραγούδι, πολύχρωμες στολές και πρωτότυπες μεταμφιέσεις, λαχταριστές λιχουδιές και άφθονο κρασί, γέλιο, πλάκες και διασκέδαση μέχρι πρωίας,... 26 Φεβ 2020, 09:00

Σέρβια Κοζάνης: Ενα μοναδικό ταξίδι στην… εποχή του Βυζαντίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ταξιδιώτη, τούτος ο τόπος, αν τον επισκεφθείς, να έχεις γνώση πως έχει να σου διηγηθεί μία μεγάλη ιστορία… Προετοιμάσου σίγουρα για ένα ταξίδι όπου θα ανακαλύψεις... 14 Φεβ 2020, 13:15

Βυρώνεια Σερρών: Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός και ο πλάτανος που κάτω από τον ίσκιο του γράφτηκε ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΑΔΑ Εδώ ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Ελ. Βενιζέλος υπέγραψαν την ανακωχή με τη Βουλγαρία, που οδήγησε στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου Σε μία πανέμορφη τοποθεσία,... 09 Ιαν 2020, 15:23

Αρναία: Το παραδοσιακό… στολίδι της ορεινής Χαλκιδικής! (ΦΩΤΟ)

ΑΡΝΑΙΑ Η γραφική κωμόπολη του Χολομώντα, με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και την πλούσια ιστορία Την αποκάλεσαν «η ωραία της Χαλκιδικής» καθώς και «μεγάλη κυρία», είναι... 30 Δεκ 2019, 17:01

8 αγαπημένες… χιονισμένες αποδράσεις στη Μακεδονία! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις του χιονιού, τις γιορτές και όχι μόνο Χειμερινές αποδράσεις χωρίς βουνό και χιόνι δε γίνεται… Και επειδή ο καιρός φέτος... 16 Δεκ 2019, 14:53

Μία βόλτα στον παραμυθένιο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΑΔΑ Ολα μοιάζουν Χριστούγεννα «It’s the most wonderful time of the year», αγαπημένο τραγούδι του Άντι Ουίλιαμς που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την αγαπημένη γιορτή... 13 Δεκ 2019, 19:00

7 φθηνοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας Σαν την Ελλάδα σίγουρα δεν έχει ωστόσο τα Χριστούγεννα δε θα λέγαμε όχι σε ένα ταξιδάκι με αέρα… ευρωπαϊκό, που... 08 Δεκ 2019, 19:00

Σταυρούπολη Ξάνθης: Βόλτα στο γραφικό χωριό της κοιλάδας του Νέστου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Εκεί όπου η φύση και ο άνθρωπος δημιούργησαν τις πιο όμορφες… ιστορίες Σπάνια φυσική ομορφιά, με παρθένα δάση, δέντρα, πηγές, νερά και πέτρινα γεφύρια.... 24 Νοε 2019, 12:11

7 μέρη που θα σου μείνουν αξέχαστα αφού γυρίσεις από τη Βαρκελώνη

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ποιος δε θα ήθελε να δει από κοντά τo… ευρωπαϊκό «Alter ego» της Θεσσαλονίκης; Ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, είναι αναμφίβολα... 13 Νοε 2019, 14:24

Δοξάτο Δράμας: Η ηρωική και μαρτυρική κωμόπολη που… ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της! (ΦΩΤΟ)

ΔΟΞΑΤΟ Περιηγηθείτε στους δρόμους του, που έχουν να διηγηθούν αμέτρητες ιστορίες πόνου αλλά και δόξας Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας βρίσκεται το... 01 Νοε 2019, 13:30

Μηλιές: Η «ζωγραφιά» του Πηλίου, με το θρυλικό Μουτζούρη, τα μοναδικά αξιοθέατα και την πλούσια ιστορία (ΦΩΤΟ)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Παλιό κεφαλοχώρι με μακρά ιστορία, που πρωτοστάτησε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 Προορισμός… Μηλιές Πηλίου! 28 περίπου χλμ. νοτιοανατολικά του... 17 Οκτ 2019, 16:54

Αργαλαστή: Το γραφικό χωριό με το ιστορικό καμπαναριό, το Παρθεναγωγείο που δίδαξε ο Βάρναλης και το ησυχαστήριο του Μπόρις Τζόνσον (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΚΟΠΕΣ Το κεφαλοχώρι του Νότιου Πηλίου με την πλούσια πνευματική και πολιτιστική παράδοση Κρυμμένο μέσα στα λιόδεντρα, σε ένα εύφορο οροπέδιο του βουνού των Κενταύρων, 40... 11 Σεπ 2019, 13:30