Μετάβαση στο περιεχόμενο
Trends
TAGS:   Trends  •  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  •  ΔΙΕΘΝΗ  •  ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ποιοι είναι οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 2 εβδομάδες πριν

Απίστευτοι και όμως αληθινοί!

Διαβάστε για τη χώρα που απαγορεύεται να μεταφέρεις… γορίλα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου, τη χώρα που απαγορεύεται να πλένεις το αυτοκίνητό σου έξω από το σπίτι σου.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιους από τους πιο περίεργους νόμους για το αυτοκίνητο, ανά τον κόσμο!

Αυστραλία: Παράνομο το να μην κλειδώνεις το αυτοκίνητο

Σε κάποιες πολιτείες της Αυστραλίας, όπως στη Νέα Νότια Ουαλία, απαγορεύεται ο οδηγός να απομακρυνθεί πάνω από 3 μέτρα από το αυτοκίνητό του χωρίς να το κλειδώσει. Επίσης, τα παράθυρα απαγορεύεται να μην είναι κλειστά ή να είναι ανοιχτά σε απόσταση υψηλότερη των 3/4 της ίντσας.

Γαλλία: Υποχρεωτική η συσκευή αλκοτέστ

Στη Γαλλία από το 2013 έχει γίνει υποχρεωτική η παρουσία φορητής συσκευής αλκοτέστ μέσα σε κάθε αυτοκίνητο. Πάντως, το περίεργο είναι ότι το πρόστιμο που είχε αρχικά τεθεί για όσους δεν την έφεραν εντός του αυτοκινήτου, τελικά δεν ίσχυσε (όπως αναγράφεται στο σχετικό νόμο «αναβάλλεται επ’ αορίστου»), με αποτέλεσμα η πλειονότητα των οδηγών να παραβαίνει το νόμο.

Γερμανία: Πρόστιμο εάν… μείνεις από καύσιμο!

Στους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, στην περίφημη Autobahn, απαγορεύεται να μείνεις από καύσιμο, αφού θεωρείται πράξη αμέλειας με επικίνδυνα αποτελέσματα (γενικότερα πάντως, απαγορεύεται να σταματήσεις στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου). Το πρόστιμο φτάνει τα 70 ευρώ.

Ελβετία: Απαγορεύεται να πλένεις το αυτοκίνητο στο σπίτι σου

Στην Ελβετία, απαγορεύεται να πλένουν οι ιδιοκτήτες το αυτοκίνητό τους στο δρόμο ή μπροστά στο σπίτι τους και επιτρέπεται μόνο στους ειδικούς σταθμούς καθαρισμού των αυτοκινήτων. Ο λόγος για αυτή την απαγόρευση έχει να κάνει με τη διαχείριση των νερών που μπορεί να έχουν βλαβερά απόβλητα (λάδια, χημικά καθαριστικά κ.λπ.) και τα οποία απαγορεύεται να περνούν στο σύστημα αποχέτευσης των δρόμων…

Η.Π.Α., Χαβάη: Επιτρέπεται να μεταφέρεις ανθρώπους στην καρότσα «αγροτικού»

Στη Χαβάη δεν απαγορεύεται να μεταφέρεις ανθρώπους στην καρότσα ενός pick-up, αρκεί αυτοί να έχουν ηλικία τουλάχιστον 12 ετών και οι θέσεις στην καμπίνα του αυτοκινήτου να είναι κατειλημμένες. Πρόκειται για μια πρακτική που είναι συνηθισμένη στην αμερικάνικη αυτή πολιτεία.

Η.Π.Α., Μίσιγκαν, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα: Χωρίς Κ.Τ.Ε.Ο.

Παρότι οι περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α. έχουν –και μάλιστα πολύ αυστηρούς– περιοδικούς ελέγχους κατάστασης και ρύπων των αυτοκινήτων (κάτι σαν το δικό μας Κ.Τ.Ε.Ο.), υπάρχουν 3, το Μίσιγκαν, η Μοντάνα και η Βόρεια Ντακότα, στις οποίες δεν προβλέπεται Κ.Τ.Ε.Ο.

Η.Π.Α., Τζώρτζια: Πρόστιμο για όσους φτύνουν από αυτοκίνητο

Στη μεγαλύτερη πόλη της Τζώρτζια, στη Μαριέττα, απαγορεύεται στους οδηγούς να φτύνουν από το κινούμενο αυτοκίνητό τους, όμως δεν απαγορεύεται όταν οδηγούν pick-up! Επίσης, απαγορεύεται να φτύνουν και από λεωφορείο.

Η.Π.Α., Αλάσκα: Απαγορεύεται η μεταφορά σκύλου στην οροφή του αυτοκινήτου

Στην Αλάσκα, τη βορειότερη πολιτεία των Η.Π.Α., η νομοθεσία ορίζει ότι απαγορεύεται να μεταφέρονται σκυλιά στην οροφή των αυτοκινήτων. Αυτό έγινε ως συνέχεια του νόμου που απαγορεύει τη μεταφορά σκύλων στις καρότσες των pick-up, προκειμένου να αποτρέψει τους οδηγούς από το να το επιχειρήσουν.

Η.Π.Α., Μασαχουσέτη: Απαγορεύεται να μεταφέρετε γορίλα στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου

Ένας από τους πιο γνωστούς παράξενους νόμους αυτοκινήτου παγκοσμίως, είναι αυτός που αφορά στη μεταφορά γορίλα (!) στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου, ο οποίος ισχύει στη Μασαχουσέτη. Ή μάλλον ίσχυε στο παρελθόν, αφού πλέον ο νόμος αυτός που έχει τις ρίζες του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχει εδώ και καιρό αντικατασταθεί από απαγόρευση που αφορά στη μεταφορά οποιουδήποτε απειλούμενου ζώου με αυτοκίνητο.

Ιαπωνία: Απαγορεύεται να πετάτε νερά σε πεζό

Ένα φαινόμενο που το παρατηρούμε συχνά στην Ελλάδα όταν βρέχει, στην Ιαπωνία θεωρείται παράνομο, αφού σε βροχή και όταν στους δρόμους υπάρχει νερό απαγορεύεται το αυτοκίνητο που περνά να πετάξει νερά σε πεζό. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο ο νόμος προβλέπει λασπωτήρες στα αυτοκίνητα, καθώς και υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας.

Ισπανία: Απαγορεύονται όλα τα ακουστικά ασύρματα και μη

Παρότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου τα ασύρματα ακουστικά δεν απαγορεύονται, υπάρχει μια χώρα, η Ισπανία, που δεν επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε είδους ακουστικού κατά την οδήγηση.

Κίνα: Λοταρία για να αγοράσεις αυτοκίνητο

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της Κίνας και ιδίως η πρωτεύουσα Πεκίνο με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κίνηση των αυτοκινήτων έχει λυθεί από το 2011 με έναν πολύ περίεργο και άδικο νόμο. Για να μπορέσεις να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο θα πρέπει να αναδειχθείς μέσα από μια λοταρία, στην οποία οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι σχεδόν 1 στις 500. Ακόμη λιγότερες είναι οι πιθανότητες για τις εταιρείες που θέλουν να εντάξουν στο στόλο τους ένα επαγγελματικό όχημα. Το 2019 στο Πεκίνο τέθηκε και πλαφόν κυκλοφορούντων οχημάτων στα 100.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 60.000 είναι κυρίως ηλεκτρικά και μόνο τα υπόλοιπα 40.000 αφορούν σε μοντέλα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Κύπρος: Μην πιεις ούτε νερό!

Στην Κύπρο απαγορεύεται να πίνεις ακόμη και νερό όταν οδηγείς. Επίσης απαγορεύεται ο οδηγός να τρώει όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο, γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει και τα δύο χέρια του στο τιμόνι.

Μογγολία: Οδήγησε από όποια πλευρά του αυτοκινήτου θες

Στη Μογγολία η οδήγηση γίνεται στο δεξί μέρος του δρόμου, όμως το παράδοξο που συμβαίνει στη χώρα είναι ότι το 48% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν είναι δεξιοτίμονα, με το υπόλοιπο 52% να είναι αριστεροτίμονα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στους δρόμους της αχανούς χώρας με αποτέλεσμα οι αρχές να προσανατολίζονται στην απαγόρευση εισαγωγής δεξιοτίμονων αυτοκινήτων.

Μπαχρέιν: Και πρόστιμο και φυλακή

Στο Μπαχρέιν η νομοθεσία για όσους παραβιάζουν τον τοπικό Κ.Ο.Κ. είναι από τις πιο αυστηρές στον κόσμο, αφού εκτός του προστίμου, σε όλες σχεδόν τις παραβάσεις προβλέπεται και φυλάκιση του παραβάτη. Έτσι, εάν κάποιος παραβιάσει έναν φωτεινό σηματοδότη τότε εκτός του προστίμου των 500 δηναρίων του επιβάλλεται και φυλάκιση έως και 6 μηνών, ενώ εάν δημιουργήσει και ατύχημα, τότε το πρόστιμο είναι 3.000 δηνάρια και η φυλάκιση μπορεί να φτάσει έως και το 1 έτος.

Ταϋλάνδη: Πρόστιμο για όσους οδηγούν… ημίγυμνοι

Στην Ταϋλάνδη απαγορεύεται βάσει νομοθεσίας που μπήκε σε ισχύ το 2014, να οδηγεί κανείς αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ακόμη και ποδήλατο χωρίς να φοράει μπλούζα ή πουκάμισο. Η απαγόρευση ισχύει και για τους τουρίστες, αλλά και για τις γυναίκες οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν φορώντας το πάνω μέρος του μαγιό τους.

Φιλιππίνες: Απαγορεύεται η κυκλοφορία ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του αυτοκινήτου

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους «πηγμένους» δρόμους της πρωτεύουσας Μανίλα, στις Φιλιππίνες ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τις καθημερινές ανάλογα με το τελευταίο νούμερο της πινακίδας τους. Έτσι, τη Δευτέρα απαγορεύονται να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 1 και 2, την Τρίτη σε 3 και 4, την Τετάρτη σε 5 και 6, την Πέμπτη σε 7 και 8 και την Παρασκευή σε 9 και 0.

Πηγή: newsauto.gr

Το άρθρο Ποιοι είναι οι πιο παράξενοι νόμοι για το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο! εμφανίστηκε πρώτα στο Life Events.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

Ποιο είναι και που βρίσκεται το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου

Έχει βάρος 1,5 τόνο και διαστάσεις 4,18 επί 3,77 Ο Μπέλα Βάργκα δημιούργησε το μεγαλύτερο σε μέγεθος βιβλίο του κόσμου! Το Σινπέτρι είναι ένα πολύ μικρό χωριό στη... 2 μέρες πριν

Εσπασαν το αυτοκίνητο του Aλέκου Φλαμπουράρη

Το μεσημέρι της Δευτέρας Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, έγινε στόχος για άλλη μια φορά. Άγνωστοι έσπασαν το βουλευτικό αυτοκίνητο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι... 2 μέρες πριν

17χρονος σκότωσε τη μητέρα του και τα αδέλφια του!

Μετά πήγε στο σχολείο Ένας έφηβος συνελήφθη στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών , με την κατηγορία ότι σκότωσε την μητέρα και τα δίδυμα 13χρονα αδέλφια του. Δράστης... 4 μέρες πριν

Δραπέτης έστειλε καρτ-ποστάλ στη φυλακή από την Ταϊλάνδη!

Απίστευτο το σκηνικό Γίνονται και αυτά! Κρατούμενος που κατάφερε να δραπετεύσει τον Δεκέμβριο από φυλακή του Βελγίου έστειλε μια καρτ-ποστάλ από την Ταϊλάνδη στις…... 1 εβδομάδα πριν

Vegan έπεσε σε κατάθλιψη επειδή έφαγε κατά λάθος κοτόπουλο

Πως την ”πάτησε” Πρόσφατα, η Νικ Κεντ από το Νότιγχαμ της Βρετανίας, παρήγγειλε ένα vegan μπέργκερ και αντί αυτού της έφεραν κατά λάθος μπέργκερ με... 2 εβδομάδες πριν

Δείτε ακόμα

Αγριες Μέλισσες: Ο πρωταγωνιστής που έχει κάνει και τον… Ταρζάν

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Εχει παίξει και σε βίντεο κλιπ Οι « Άγριες Μέλισσες » είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πετυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα της φετινής σεζόν. Ολολένα το οποίο... 2 ώρες πριν

Η Αντελίνα Βαρθακούρη και επίσημα στο δυναμικό του Alpha

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Ποιες «τρύπες» θα κλείσει στο πρόγραμμα Από σήμερα το πρωί, η Αντελίνα Βαρθακούρη ανήκει και επίσημα πια στο δυναμικό του Alpha. Το κανάλι της Κάντζας καλωσορίζει... Σήμερα 10:33 πμ

Ο ΣΚΑΪ περνά στην αντεπίθεση για το «Ράδιο Αρβύλα»

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Συνεχίζεται το σήριαλ Νέα απάντηση από το κανάλι του Φαλήρου στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα. Στη χθεσινή τους ανακοίνωση... Σήμερα 10:19 πμ

Ε. Μενεγάκη: «Αργώ να πάρω αποφάσεις, αλλά όταν τις πάρω…» (ΒΙΝΤΕΟ)

SHOWBIZ Η… μπηχτή που πέταξε στον αέρα η παρουσιάστρια Την Μαρία Λουίζα Βούρου είχε καλεσμένη η Ελένη Μενεγάκη και, πάνω στην κουβέντα για την Άνδρο, άδραξε για ακόμα... Χθες 11:55 μμ

Δημόσια κόντρα ηθοποιών για τα μεγάλα κασέ

SHOWBIZ Πόσα έπαιρναν για ένα επεισόδιο Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των ηθοποιών Άννας Παναγιωτοπούλου και Ελένης Καστάνη με αφορμή μία παλαιότερη δήλωση της Ελένης Καστάνη... Χθες 11:10 μμ

Δριμεία ανακοίνωση των «Ράδιο Αρβύλα» κατά ΣΚΑΪ

SHOWBIZ «Δεν απαιτήσαμε υψηλό lead in», λένε Με μία μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε στις διαρροές του ΣΚΑΪ η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση,... Χθες 9:30 μμ

Στα 51 της χρόνια έγινε πριγκίπισσα!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Νόθα κόρη του Αλβέρτου Πριγκίπισσα μπορεί πλέον να αποκαλείται το νόθο παιδί του βασιλιά Αλβέρτου του Βελγίου, η Ντελφίν Μποέλ, μετά την δημοσίευσε των αποτελεσμάτων... Χθες 3:32 μμ

Θα ξαναδούμε στο Mega ριμέικ παλιών αγαπημένων σειρών;

MEGA Τι πρόκειται να κάνει το κανάλι Κατηγορηματικά «όχι» στα ριμέικ παλαιών σειρών λέει το Mega, που παράλληλα με την επερχόμενη πρεμιέρα σχεδιάζει το πλήρες πρόγραμμα... 2 μέρες πριν

MasterChef: Πήρε στο διαγωνισμό με τη σύζυγό της και πέρασε στην επόμενη φάση (ΒΙΝΤΕΟ)

MASTERCHEF Πρώτο επεισόδιο για το διαγωνισμό μαγειρικής Η Δήμητρα Γεωργίου κατάφερε με τρία “ναι” να περάσει στην επόμενη φάση του MasterChef. Η 34χρονη, μέσω της συμμετοχής... 2 μέρες πριν

Ποιο είναι και που βρίσκεται το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου

ΒΙΒΛΙΟ Έχει βάρος 1,5 τόνο και διαστάσεις 4,18 επί 3,77 Ο Μπέλα Βάργκα δημιούργησε το μεγαλύτερο σε μέγεθος βιβλίο του κόσμου! Το Σινπέτρι είναι ένα πολύ μικρό χωριό στη... 2 μέρες πριν

Το παρασκήνιο του διαζυγίου Ράδιο Αρβύλα – ΣΚΑΪ

ΡΑΔΙΟ Α Τι συνέβη και οι δύο πλευρές τα “έσπασαν” Τα πάνω-κάτω στην τηλεοπτική πιάτσα και σημαντικές ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ επιφέρει η ρήξη του... 2 μέρες πριν

Σήμερα η μεγάλη πρεμιέρα του «Master Chef 4»

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Τι θα δούμε Λίγες ώρες μόνο απομένουν για την μεγάλη πρεμιέρα του MasterChef, που επιστρέφει για τον τέταρτο κύκλο του σήμερα το βράδυ (21:00) στο Star Tv. Νέα... 2 μέρες πριν

Τέλος από τoν Alpha η Ελένη Μενεγάκη

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Η επιστολή που έστειλε στο κανάλι Tην απόφαση να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο, έχει πάρει – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας... 2 μέρες πριν

Παραμένει στην εντατική ο Τάσος Μπουντούρης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τι λένε οι γιατροί Καλά είναι τα νέα για τον σπουδαίο Έλληνα ιστιοπλόο, Τάσο Μπουντούρη μετά το τροχαίο στον Άλιμο, καθώς αποσωληνώθηκε , χωρίς να παρουσιάζει κάποιο... 2 μέρες πριν

Ο Αντετοκούνμπο έκλεισε τους λογαριασμούς του στα social media

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Μετά και το θάνατο του Μπράϊαντ Συντετριμένος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τον αδόκητο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ , ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής (26/1)... 2 μέρες πριν

Αναρρώνει στο σπίτι της η Αννα Φόνσου

SHOWBIZ Λιποθύμησε χθες σε παράσταση Λιποθυμικό επεισόδιο στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είχε η Άννα Φόνσου. Η γνωστή ηθοποιός και πρόεδρος του Ιδρύματος ”Το... 2 μέρες πριν
Επιστροφή στην κορυφή