Πώς θα βρείτε αν και πόσα αναδρομικά σας «κούρεψε» ο ΕΦΚΑ - Αναλυτικά παραδείγματα

Ειδήσεις από real.gr
Πώς θα βρείτε αν και πόσα αναδρομικά σας «κούρεψε» ο ΕΦΚΑ - Αναλυτικά παραδείγματα
Πώς θα βρείτε αν και πόσα αναδρομικά σας «κούρεψε» ο ΕΦΚΑ - Αναλυτικά παραδείγματα 7/12/2017 7:51:55 πμ | Money

(0)

(0)

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποδεικνύουν ότι ο ΕΦΚΑ δεν πλήρωσε τα σωστά ποσά των αναδρομικών επιστροφών από τις διαφορές των κρατήσεων ασθενείας που χρεώνονταν με λάθος υπολογισμό σε χιλιάδες συνταξιούχους και επιπρόσθετα δεν κατέβαλε ούτε ένα σεντ από τα αναδρομικά σε συνταξιούχους που τα δικαιούνται.

Δίκτυο συνταξιούχων: «Ψαλιδισμένες» οι επιστροφές εισφορών – Αχτσιόγλου στον realfm: Ξανά στον ΕΦΚΑ όσοι έχουν πρόβλημα

Όσοι πήραν λιγότερα ή δεν πήραν τίποτα από τα αναδρομικά θα πρέπει να σπεύσουν στον ΕΦΚΑ και κυριολεκτικά να τον «βομβαρδίσουν» με αιτήσεις ζητώντας αφενός να επανυπολογιστούν τα αναδρομικά τους βάσει των νόμων που δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στις κρατήσεις που είχαν από το 2012 και μετά και αφετέρου απαιτώντας να τους αποδοθούν τα αναδρομικά που δικαιούνται και δεν πληρώθηκαν με τη σύνταξη Δεκεμβρίου.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όσους έχουν κύρια σύνταξη ή άθροισμα από συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ μικτά.

ΑΤΜός έγιναν τα χρήματα

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σύνταξης η κυρία Σ.Α., συνταξιούχος του ΙΚΑ, με αριθμό μητρώου 12661872 , τον οποίο δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», παίρνει 1.199,62 ευρώ κύρια σύνταξη ΙΚΑ πριν από το 2012. Στη σύνταξη αυτή έχει κράτηση νόμου 4093/2012, που είναι 119,96 ευρώ. Σε αυτή την κράτηση είχε και εισφορά ασθενείας για 54 μήνες που έπρεπε να της επιστραφεί. Το ποσό είναι 228 ευρώ, αλλά δεν πήρε ούτε ένα ευρώ στην πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για αυτήν, όπως και για χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, είναι προαπαιτούμενο για να πάρει τα λεφτά της.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο real.gr.