«Απαγορευμένη ζώνη» το κέντρο της Αθήνας λόγω άφιξης Ερντογάν

Ειδήσεις από kathimerini.gr
«Απαγορευμένη ζώνη» το κέντρο της Αθήνας λόγω άφιξης Ερντογάν
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν σήμερα λόγω της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας θα διαρκέσουν από τις 6 π.μ. σήμερα το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κινήσεις του προέδρου στην πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ύστερα από απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια. Η απόφαση του επικεφαλής αξιωματικού της ΓΑΔΑ για απαγόρευση των συναθροίσεων αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και τις περιοχές πέριξ της Αττικής οδού στο τμήμα της από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν αναμένεται να λάβουν μέρος 2.500 αστυνομικοί, καθώς και Τούρκοι πράκτορες, μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Ερντογάν. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα προσεγγίσει τους 200. Στην υλοποίηση του σχεδίου θα μετάσχουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών: της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής

Μονάδας (ΕΚΑΜ), του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Αντιτρομοκρατικής.

Tροποποιήσεις δρομολογίων
Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο kathimerini.gr.