Μετάβαση στο περιεχόμενο
Γεύσεις
TAGS:   Γεύσεις  •  ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Απίθανη σπιτική μαρμελάδα από κορόμηλα του βουνού (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε 5 μήνες πριν

Μία καλοκαιρινή απόλαυση

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο πολύ γνωστή, το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι πως τα πολύχρωμα κορόμηλα μπορείτε να τα βρείτε στην φύση. Κατάλληλα για συγκομιδή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Προσωπικά στάθηκα τυχερή, αφού η έξοδος μου για το χωριό ήταν και το τυχερό μου. Τα κορόμηλα σε σκούρο κόκκινο αλλά και τα ανοιχτόχρωμα είναι πολύ νόστιμα ως φρούτο, ενώ παράλληλα έδωσαν και στην μαρμελάδα μου ένα ροδοκόκκινο χρώμα με υπέροχη ξινόγλυκη γεύση. Ζύγιζαν λίγο πάνω από 2 κιλά, τόσο όσο χρειάζεται να γεμίσουμε 3 βαζάκια με έτοιμο υλικό.

Συνταγή: Καθαρίζουμε τα κοτσανάκια από τα κορόμηλα μας, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε σχετικά ψηλή φωτιά. Παρακολουθούμε ότι όσο βράζουν βγάζουν το ζουμί τους, ωστόσο όταν μαλακώσουν όλα, θα τα μεταφέρουμε προσεκτικά με το στραγγιστήρι -κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα ταψί ή πήλινο σκεύος να κρυώσουν ώστε να βγάλουμε στη συνέχεια τα κουκουτσάκια.. δεν είναι τρομερό, θέλει υπομονή τηρώντας φυσικά απόλυτα τα μέσα υγιεινής καθαριότητας.

Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα για την τελική φάση βρασίματος προσθέτοντας 700γρ ζάχαρη. Η φωτιά μας είναι πλέον στους 5- 6 βαθμούς και ανακατεύουμε την μαρμελάδα μας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα την ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και κοιτάμε να μην μας κολλήσει. Θέλει περίπου μια ώρα για να γίνει πηκτή, δεν θα βλέπετε ούτε τις φλούδες. Πριν την κατεβάσετε προσθέστε μισό χυμό λεμονιού για την συντήρηση της.

Tips: Επειδή στην αρχή τα κορόμηλα βγάζουν τα υγρά τους και ίσως σας προβληματίσει και εσάς, μπορείτε να προσθέσετε ένα μήλο ή αχλάδι σε κομμάτια. Αν σας αρέσει το άρωμα του γλυκάνισου ρίξτε και ένα ξερό ανθό ή ένα ξυλάκι κανέλας, σίγουρα προσθέτουν ένα ξεχωριστό άρωμα.

Συσκευασία: Πάντα για να αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα μας αποστειρώνουμε πολύ καλά τα βαζάκια μας (αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας) και βάζουμε καινούργια καπάκια. Η μαρμελάδα μας θα τοποθετηθεί καυτή μέσα σ αυτά θα σφραγιστεί και θα αναποδογυρίσετε τα βάζα μέχρι να κρυώσει… Κρατήστε λίγη και σε ένα μπολ γιατί με την υπέροχη γεύση που έχει είναι αδύνατον να αντισταθείτε στον πειρασμό.

Είναι γλυκόξινη γι αυτό το λόγο συνοδεύει άριστα και τα γκουρμέ εδέσματα σας. Επίσης δοκιμάστε την σε τηγανίτες ή κρέπες, τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Καλή επιτυχία!

Το άρθρο Απίθανη σπιτική μαρμελάδα από κορόμηλα του βουνού (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Life Events.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

Με το παραδοσιακό κρητικό σαρίκι οι απονομές στον Άγιο Νικόλαο!

Λευκό και μαύρο Η Βίκυ Αρβανίτη με την Πένυ Καραγκούνη στις γυναίκες και ο Δημήτρης Νιώπας με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου στους άντρες έκλεψαν την παράσταση στην τελετή... 5 μήνες πριν

Β. Πατουλίδου: «Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης κέρδισε το κοινό του Λονδίνο»

Σε φεστιβάλ γαστρονομίας Την παράσταση «έκλεψαν» οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από το... 5 μήνες πριν

Χορωδίες από τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

7η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής η 7η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής.... 5 μήνες πριν

Δείτε ακόμα

Βαρβάρα: Το παραδοσιακό θρακιώτικο γλυκό

Γεύσεις Οι νοικοκυρές το φτιάχνουν για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου Η Βαρβάρα Θράκης, είναι ένα γλυκό που έχει θρησκευτικές ρίζες, παρασκευάζεται την... 2 εβδομάδες πριν

Ο απλός τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα ψητές πιπεριές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΠΙΠΕΡΙΕΣ Μία συνταγή για να τις απολαμβάνετε σαν μεζεδάκι Σας αρέσουν οι ψητές πιπεριές, τύπου φλωρίνης στην προκειμένη περίπτωση, βαριέστε όμως να τις ψήσετε και κυρίως να... 3 μήνες πριν

Λαχταριστή σπιτική κομπόστα βερίκοκο (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Εύκολα και ανέξοδα, δεν συγκρίνεται η γεύση και το άρωμά της Αν ξέρατε πόσο απλό είναι να φτιάξετε τις δικές σας κομπόστες φρούτων για να τις απολαμβάνετε... 5 μήνες πριν

Συκαλάκι: Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Γεύσεις που θυμίζουν γιαγιά και παράδοση Να χαμε τώρα ένα συκαλάκι!!! Πόσες φορές το είπατε αυτό; Εγώ άπειρες… Οσο για αγαπημένο συνδυασμό, προτιμώ αρκετές... 7 μήνες πριν

Πεντανόστιμη μαγειρίτσα φρικασέ στο τραπέζι σας (ΦΩΤΟ)

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σπιτική παράδοση μαγειρεμένη με αγάπη Μετά το βάψιμο των κόκκινων αυγών και τα τσουρέκια, φτάνουμε στο Μ. Σάββατο και την προετοιμασία της παραδοσιακής μαγειρίτσας.... 8 μήνες πριν

Σρι Λάνκα: 310 τα θύματα των επιθέσεων

ΔΙΕΘΝΗ 40 συλλήψεις υπόπτων Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του... 8 μήνες πριν

Λαζαράκια: Συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου

ΓΛΥΚΟ Πως να τα φτιάξετε Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή... 8 μήνες πριν

Αγιορείτικη συνταγή για τσουρέκια

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι Η συνταγή για αγιορείτικα τσουρέκια θα σας ανταμείψει σίγουρα για τον κόπο σας. Τα τσουρέκια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού... 8 μήνες πριν

Σπιτικό υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό παστελάκι (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Κάνουμε εύκολα το λατρεμένο σνακ με δύο βασικά υλικά Παστελάκι αγαπημένο… Δεν είναι τυχαίο πως το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι ενώ αποτελεί κομμάτι της... 8 μήνες πριν

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από το Αγιο Ορος

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ Συνταγή για την 25η Μαρτίου Τη Δευτέρα είναι η 25η Μαρτίου και παραδοσιακά το πιάτο που υπάρχει στα σπίτια είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, που πολλοί λατρεύουν. Από το... 9 μήνες πριν

Τρουφάκια… όνειρο, με ταχίνι, μέλι και λικέρ κανέλας (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Λαχταριστές μπουκιές σοκολάτας, έτοιμες σε 10 λεπτά Αν θέλετε να βγείτε από τη δύσκολη θέση, σε περίπτωση που «καίγεστε» για κάτι γλυκό ή έχετε απρόσμενους... 10 μήνες πριν

Λεμονάδα με μπαχαρικά: Ο τρόπος για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα των γιορτών

ΠΟΤΑ Ανακουφίζει από όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα και αναζωογονεί τον οργανισμό Πολύ φαγητό, πολύ ποτό και ένα σώμα… βαρύ, που ταλαιπωρείται από φούσκωμα και όλα τα... 1 χρόνο πριν
Επιστροφή στην κορυφή